Suspendarea ordinului de prefect în cazul Luminiței Vlădescu, din cauza stării de urgență

Luminița Vlădescu a fost repusă de instanță în funcția de viceprimar al municipiului Medgidia și consilier local, după ce prefectul Constanței a emis o hotărâre prin care o suspenda.

Hotărârea prin care s-a pronunțat suspendarea ordinului prefectului este executorie de drept, nefiind necesar ca Instituția Prefectului să emită un alt ordin prin care să constate calitatea de ales local, respectiv viceprimar.

„Instanța de judecată a admis suspendarea ordinului prefectului pentru că a apreciat că atribuțiile exercitate de către viceprimarul Luminița Vlădescu sunt esențiale în această perioadă pentru implementarea obligațiilor autorităților locale, determinate de starea de urgență instituită prin decretele președintelui României.”, a precizat prefectul Constanței, George Niculescu.

Luminița Vlădescu și-a pierdut calitatea de consilier local și mandatul de viceprimar al municipiului Medgidia, începând cu 07.03.2020, potrivit ordinului prefectului din data de 06.03.2020. Vlădescu a declarat că va contesta în instanță acțiunea reprezentantului Guvernului în teritoriu și s-a ținut de cuvânt. Pe 17.03.2020, prin intermediul avocaților, Vlădescu a înregistrat un nou dosar nr. 1647/118/2020 pe rolul secției de contencios-administrativ a Tribunalului Constanța. Obiectul dosarului este contestare executare act administrativ.

Luminița Vlădescu a atacat ordinul de prefect, iar pe 16 aprilie,Tribunalul Constanța a admis cererea, ordinul prefectului fiind suspendat. Decizia nu este definitivă, dar este executori.

Reamintim că Agenția Națională de Integritate a decis în urmă cu patru ani că Luminița Vlădescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic „Nicolae Titulescu“ Medgidia (în perioada 23 august 2012 – 3 iulie 2014), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța: nicio persoană vindecată în ultimele 24 de ore

Tue Apr 21 , 2020
La nivelul județului Constanța, bilanțul referitor la Covid-19 este următorul: 117 persoane vindecate, 401 persoane carantinate, respectiv 588 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Față de ultimele 24 de ore, se remarcă faptul că nu s-a mai vindecat nicio persoană. În schimb, 44 au ieșit din carantină și 14 […]
coronavirus