Sute de telefoane la 112, zeci de amenzi în perioada minivacanței de Rusalii

Prezentarea bilanțului a avut loc la sediul Prefecturii Constanța

În perioada 10-13 iunie a.c., polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel, peste 3.300 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, dintre care 40 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, au fost retrase 40 de certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 57 de infracțiuni, dintre care 34 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 9 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 6 pentru conducere cu permisul suspendat, 2 pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge și 4 pentru deținere de droguri de risc, potrivit Legii 143/2000 privind combaterea traficului și consumului de droguri.

La activități au participat și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog Constanța, pentru consilierea conducătorilor auto depistați sub influența substanțelor psihoactive.

Pompierii militari au anunțat că până azi, 13.06.2022, ora 12.00, au intervenit și în cazul a 11 accidente rutiere, unul din ele soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 50 de ani, iar din celelalte au rezultat nouă persoane rănite, trei dintre ele refuzând transportul la unitățile medicale, precum și la o persoană – bărbat, 48 de ani, scos din mare de cetățeni, în zona hotelului Excelsior din stațiunea Mamaia. În urma aplicării  protocolului de resuscitare, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța s-au înregistrat 182 apeluri la numărul unic de urgență 112. Astfel, pompierii militari au executat 148 misiuni de acordare a primului ajutor medical și au intervenit pentru stingerea a nouă incendii în localitățile Constanța, Horia, Piatra, Medgidia, șase dintre acestea fiind incendii de vegetație uscată iar unul s-a manifestat la un adăpost de animale dezafectat, în celelalte cazuri fiind vorba despre cetățeni care au dat foc vegetației uscate sau gunoiului menajer în propriile curți, ținând focul sub supraveghere sau cabluri electrice și care nu au ridicat probleme majore.

O situație de urgență aparte s-a înregistrat în data de 11 iunie, când am solicitați să intervenim la un incendiu manifestat la o locomotivă aflată în Gara Constanța, pe linia 4. Au fost alocate, ca mijloace de intervenție, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială SMURD tip B și o descarcerare. Locomotiva nu se afla cuplată la vagoane și nu s-au înregistrat victime. Au ars cabluri electrice în zona unui dintre motoare și o doză de conexiune.

Echipajele ISU Dobrogea au fost solicitate să intervină și pentru salvarea din mediul acvatic a două persoane care au căzut de pe un skyjet. Până la sosirea pompierilor militari și a echipajului ARSVOM, cele două persoane au fost scoase la mal de salvamari. Au fost evaluate medical de echipajele SMURD, iar acestea au refuzat transportul la spital.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Jocul calamarului revine pe Netflix cu al doilea sezon

Mon Jun 13 , 2022
Serialul Jocul calamarului (Squid Game), care a înregistrat un succes global, va reveni cu un al doilea sezon, a anunţat duminică Netflix Inc, oferind câteva indicii despre ceea ce se va întâmpla în viitoarele episoade ale dramei sud-coreene, informează Reuters. Jocul calamarului a devenit cel mai urmărit serial Netflix după […]
Serialul Jocul calamarului (Squid Game), care a înregistrat un succes global, va reveni cu un al doilea sezon, a anunţat duminică Netflix Inc, oferind câteva indicii despre ceea ce se va întâmpla în viitoarele episoade ale dramei sud-coreene, informează Reuters.