Tânără agresată în tren: „M-a lins pe față, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziția lui”

Fotografie cu rol ilustrativ. Sursă: CFR

O călătorie cu trenul a devenit un coșmar pentru o tânără din Craiova. Fata a fost agresată sexual de un controlor chiar înainte ca trenul să ajungă în Gara de Nord Bucureşti, relatează Gazeta de Sud.

Tânăra a depus o plângere la poliție și la CFR.

„În dimineaţa zilei de 18.11.2022, la orele 4.47, am plecat cu trenul IRN 79 din gara Craiova spre Bucuresti, urmând ca în Gara de Nord să schimb trenul spre destinaţia mea finală – Braşov. Când mi-am căutat locul, am constatat că era într-un compartiment gol dar, având în vedere că nu era prima dată când mergeam cu trenul spre Bucureşti, stiam că se va aglomera până acolo, aşa că nu am căutat un alt loc. La scurt timp după ce trenul s-a pus în mişcare a venit controlorul să îmi verifice biletul.

M-a întrebat unde merg (deşi pe bilet scria foarte clar), dacă fumez, dacă am prieten şi ce caut singură la Braşov. I-am răspuns politicos că merg în interes de serviciu. Apoi s-a legat de legitimaţia mea de student spunând că ştampila este falsă. Până la urmă a plecat şi nu s-a mai întors. M-am gândit că era plictisit şi avea chef de vorbă aşa că nu mi s-a părut nimic ciudat. Mi-am setat alarma telefonului să mă trezească înainte să ajung la Bucureşti şi la scurt timp am adormit”, a povestit fata.

Controlorul, însă, nu avea de gând să se oprească la conversaţia deplasată din momentul în care a verificat biletul.

„În momentul în care a sunat alarma m-am trezit şi am văzut că trenul era oprit. Buimacă de somn, am sărit în picioare crezând că am ajuns în gară. În acel moment, l-am văzut pe controlor în uşa compartimentului venind spre mine şi spunând că a venit să mă trezească. M-am întins după bagaj, iar el m-a apucat de mână, m-a înghesuit spre geam şi a încercat lucruri greu de descris în cuvinte.

Am încercat să scap, dar mă ţinea strâns de mână şi îmi spunea că „mergem amândoi cu trenul la Braşov şi petrecem o noapte împreună”. Între timp, trenul s-a pus în mişcare (de fapt eram opriţi la podul Basarab) şi probabil şi-a dat seama că ajungem în curând în gară pentru că, deşi încă mă ţinea de mână, repeta întruna să îi dau adresa mea de Facebook. I-am spus că nu am aşa ceva, să mă lase în pace. Nu înţelegeam de ce lumea din vagon nu e pe hol cum se întâmplă de obicei când ne apropiem de gară“, a mai spus craioveanca.

Sosirea în gară a salvat-o pe fată

„În momentul în care am reuşit să scap şi am fugit pe coridor mi-am dat seama că acolo nu era decât un alt bărbat care, când m-a văzut, a intrat la el în compartiment (când am coborât vorbea cu controlorul şi râdeau amândoi ca şi cum se cunoşteau). L-am sunat imediat pe tatăl meu şi am stat cu el în telefon, până am ajuns în gară. Am vorbit destul de tare la telefon în speranţa că se sperie dar, totodată, îmi era frică să nu îl enervez mai tare. Având în vedere că individul (controlorul) era o namilă de om, trecut de 40 de ani, înalt cât uşa compartimentului şi cu o burtă mare, nu aş fi avut nici o şansă să mă lupt cu el şi să câştig.

Din fericire, eu am reuşit să scap, dar aşa ceva este inadmisibil. M-a agresat, m-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui. Şi cel mai tragic este faptul că părea aşa natural şi calm în tot ce făcea încât sunt convinsă că nu sunt prima lui victimă, că nu am fost doar o tentaţie de moment. În locul meu putea fi cineva mai puţin norocos, care de frica ar fi stat până la capăt. Cum spuneam … INADMISIBIL!“, a mai povestit tânăra.

Mama tinerei: „Când s-a întors acasă, abia putea să vorbească despre acest lucru”

Mama fetei agresate le-a povestit jurnaliștilor că fiica sa a fost extrem de marcată de cele întâmplate.

„Mi-e greu să mă gândesc la ceea ce i s-a întâmplat. Când s-a întors acasă, abia putea să vorbească despre acest lucru. Am depus sesizare la CFR, iar azi (n.r – vineri) vom trimite plângere şi către Poliţia Transporturilor din Bucureşti, pentru că ni s-a spus că dacă s-a întâmplat acolo, către ei trebuie să depunem plângerea. Ideea este că în momentul în care i s-a întâmplat, fata a fost pierdută, nu ştia unde să sune şi cui să ceară ajutorul. Din fericire, ea mergea la Braşov pentru o întâlnire unde s-a vorbit despre bullying. Ea a povestit ce i s-a întâmplat şi oamenii de acolo au îndrumat-o şi i-au spus ce trebuie să facă. Fata mi-a zis că nu îşi poate imagina ce i s-ar fi putut întâmpla unei fete de 15 ani, care poate mergea la liceu în Bucureşti sau oriunde altundeva. Tocmai acesta este motivul pentru care vrem ca acest om să fie descoperit, pentru a evita să se mai întâmple altei fete aşa ceva. Eu sunt sigură că acest om nu este la prima încercare de acest gen şi nu este absolut deloc normal acest lucru. Eu sunt fericită, totuşi, că fata mea a reuşit să scape la timp, chiar dacă întâmplarea a marcat-o, cu siguranţă”, a spus mama fetei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Lions Club Constanța organizează spectacolul de caritate „HRANĂ ȘI PENTRU SUFLET”

Fri Nov 25 , 2022
Duminică 27 noiembrie 2022 începând cu ora 16.00 va avea loc a XXI-a ediţie a evenimentului de caritate „HRANĂ ȘI PENTRU SUFLET”. Spectacolul din acest an este dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, fiind organizat de Lions Club Constanța în parteneriat cu Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de […]

V-ar putea interesa și: