Tânărul care a murit înecat în Costinești urma să se căsătorească. „Drum lin către ceruri, prietene!”

Tânărul care a murit în Costinești urma să se căsătorească. „Drum lin către ceruri”

Viața unui tânăr de 25 de ani s-a terminat marți, când abia începea. Eduard își ceruse iubita în căsătorie și împreună urmau să facă pasul cel mare. N-au mai apucat însă. Eduard a murit înecat, în Costinești.

Avea numai 25 de ani. Venise la mare din judeţul Suceava. Marți, dis de dimineață, a intrat în mare deși în zonă era arborat steagul roșu, care înseamnă „Pericol de înec, scăldatul interzis”.

Nu știm ce s-a petrecut în apă, dar cert este că n-a mai putut să ajungă la mal. A fost scos de salvatori. Era inconştient. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare. S-au luptat aproape o oră să-l aducă la viață, dar în zadar.

Patru persoane au murit înecate, în floarea vârstei, cinci au fost salvate în ultima clipă, în ultimele 24 de ore.

Eduard Rusu era un tânăr plin de viață. Se pregătea de nuntă. În aprilie îşi ceruse în căsătorie iubita, la Iași, şi trăiau o frumoasa poveste de iubire. Eduard şi Gabriela erau foarte fericiţi şi se pregăteau de nuntă.

Acum, iubita lui e distrusa de durere, cu atât mai mult, cu cât la finalul anului trecut aceasta mai pierduse pe cineva drag.

Prietenii şi cunoscuţii îi plâng moartea lui Eduard Rusu.

Refuz să cred că ne-ai lăsat
Cu inimile praf de dor
Refuz să cred măi Edișor!
De ce a trebui să pleci
Să lași în urmă inimi reci
Aveai în față toată viața
Trăiai cu zâmbet și speranță!
Acum ești sus și ne privești
Cu același zâmbet din povești
Dar marea și-a luat tributul
Pentru tine a fost sfârșitul.
Mi-ai fost prieten, mi-ai fost frate
Ai fost acolo zi și noapte
Sper că ești într-un loc senin
Măi Edișor, îți spun drum lin!”, a scris un prieten pe Facebook.

„Dumnezeu să te ierte, Edi! Mult prea devreme..”

„Drum lin către ceruri prietene, cu foarte mare părere de rău îți scriu aceste cuvinte. Ai fost și vei rămâne în amintirea noastră un super băiat.. Dumnezeu să te ierte Edi!”

„Dumnezeu să te ierte, Edi! Odihnește-te în pace! Prea tânăr erai pentru o astfel de tragedie…”

„Dumnezeu să te ierte și să aibă grijă de tine acolo sus om bun!”

„Viață veșnică să-ți dea Dumnezeu Eduard copilul minunat din viața mea mereu te vom iubi dar se pare că tot ce e bun Dumnnezeu ia. Dumnezeu să te ierte”

„Dumnezeu să te ierte, prieten drag! Condoleanțe familiei”

„Drum lin către cer vărule. Deci nu pot să cred așa ceva, acum câteva seri am vorbit la telefon și acum chiar de aș vrea să te mai sun, nu va mai avea cine să răspundă. Dumnezeu să te ierte vărule”

Recomandări ISU

Pentru a preveni astfel de tragedii, ISU Constanța vă recomandă următoarele:

  • nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;
  • scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;
  • evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
  • nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consiliul Județean Constanța ne-a arătat poze cu ceea ce ar urma să fie un viitor corp de spital. Șansele de a fi construit sunt de 50%

mar aug. 9 , 2022
Consiliul Județean Constanța a prezentat azi poze cu ceea ce ar trebuie să fie un nou corp de spital destinat copiilor și mamelor. Oficial, instituția spune că a prezentat „formula finală avizată a documentației tehnico-economice, faza Studiu de Fezabilitate, aferentă obiectivului cu titlul “Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei […]

V-ar putea interesa și: