Tânărul care a organizat târgul de Crăciun din Constanța este fiul directorului general adjunct al Portului Constanța

port constanta poarta 1

Tânărul om de afaceri care a organizat jalnicul târg de Crăciun din Constanța, cu un SRL-D fără activitate anul trecut, este fiul directorului general adjunct al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Marian Tănase, pensionar MApN și fost șef al RCS-RDS.

Imaginați-vă că sunteți primarul Constanței și primiți o solicitare de la un SRL-D (D vine de la Debutant). Un individ bate la ușă și spune că vrea să facă și el un târg de Crăciun. Firma e înființată în decembrie 2015 și a avut o cifră de afaceri de numai 427 de lei de la înființare până în 2017, inclusiv. În 2017, cifra de afaceri a fost zero. Omul spune că vrea să închirieze Piața Ovidiu pentru a face un târg de Crăciun și cere sprijinul Primăriei. Spune că va și plăti niște bani, cam 900 și ceva de lei pe zi pentru tarabele cu mâncare și 3,5 lei pe metru pătrat, pe zi, pentru alte activități. Primăria Constanței, oraș bogat, acceptă aceste sume. Ba mai mult, pentru ca lucrurile să meargă strună pentru SRL-D, ia hotărârea să închidă șapte străzi din zona peninsulară timp de o lună. 

SRL-D-ul urma să-și scoată banii din reclama pentru care ar fi plătit-o diferite firme pentru ca numele să le apară în acest eveniment, fie în comunicate de presă, fie cu bannere la fața locului, etc. Pachete de reclamă plecau de la minimum 5.000 de euro și ajungeau la 50.000 de euro.

Târgul s-a încheiat azi, din cauze pe care organizatorul nu a dorit să le detalieze. Mulți constănțeni au spus că a fost jalnic.

Ne-am întrebat cum ajunge un tânăr cu o firmă fără activitate să beneficieze de atât de mare trecere pe lângă primărie și cum de a avut curajul economic să se implice în altceva. Când ești mic, începi să mergi cu pași mici.

Cotidianul Adevărul a relatat despre faptul că amenajările din zona istorică a oraşului nu seamănă nici pe departe cu un târg de Crăciun. Conform informaţiilor primite de la Primăria Constanţa, firma „By the Sea Events“ a depus la 12 noiembrie o solicitare având ca obiect organizarea Târgului de Crăciun Constanţa, iar Primăria Constanța a acceptat, emiţând acordul cu nr. 104.


„Serviciul Autorizare Operatori Economici a eliberat pentru SC Tiberiu Consult SRL mai multe autorizaţii: autorizaţia 1267/ 2018 având ca obiect de activitate Târg cu desfăşurare de activităţi comerciale, inclusiv alimentaţie publică, pe o suprafaţă de 190 mp, taxa de ocupare pentru utilizare temporară a locurilor publice fiind în cuantum de 5 lei/ mp/zi; autorizaţia de funcţionare 1270/ 2018 având ca obiect de activitate Târg cu desfăşurare de activităţi comerciale, exclusiv alimentaţie publică, taxa de ocupare fiind de 3,5 lei/ mp/zi“, se arată în răspunsul primit de cotidianul Adevărul.

Răspunsul Primăriei Constanța conține o eroare. Tiberiu Consult SRL nu există. Există, în schimb, Tiberiu Consult SRL-D, cu sediul în Constanța, pe strada Ion Lahovary. Zero angajați în 2017,  zero cifră de afaceri. Fondator și asociat unic este Tănase Tiberiu. 

Tiberiu Tănase (foto: Facebook)

Constanța 100% a aflat că Tănase Tiberiu este fiul directorului general adjunct al uneia dintre cele mai importante companii din România, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Marian Tănase. Am verificat informații și am descoperit că soția acestuia deține o firmă pe aceeași stradă și la același număr cu SRL-D-ul înființat de Tiberiu Tănase. Este vorba despre de Modarex SRL, care are ca obiect principal de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Firma are un profit constant. În 2017 nu avea salariați, dar raporta un plus de 72.920 lei. Tiberiu Tănase spune, pe pagina sa de socializare, ca este auditor intern la Modarex SRL. De asemenea, ar fi studiat mai mulți ani în Anglia.  În țară a lucrat la RCS, dar și în domeniul bancar. 

Marian Tănase este un personaj interesant și discret.

Între 1999 şi 2007, a fost director regional al RDS&RCS SA, poziție din care a coordonat activitatea din zona de sud est a companiei. De asemenea, între 1995 şi 2007, Marian Tănase a fost director general al Sat Line SRL Constanţa. A absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”, în 1983. Între 1983 şi 1995 a fost ofițer de marină militară, ofiţer de legătură în relaţia cu navele Marinei SUA ce vizitau Portul Constanța, comandant al Grupului Scafandrii de Luptă, comandant al Unităţii de Luptă Antisubmarine şi comandant de navă pe dragor. În 1994 devine licențiat în transporturi navale al Academiei Navale – Facultatea Comandă și Stat Major.

Marian Tănase este un om înstărit. Are patru terenuri în Constanța, din care două sunt moștenire,  și două terenuri agricole în Hârșova. Deține două case și un apartament (o casă și apartamentul sunt moștenire). A împrumutat firma soției (în care deține și el 20% din acțiuni) cu peste un milion de lei. Mai exact 1.014.848 lei. A câștigat 131.098 de lei din funcția de director adjunct al CNAPMC, ceea ce înseamnă aproape 11.000 de lei pe lună. Are un credit de 57.000 de euro scadent în 2030. Are și pensie de la Ministerul Apărării Naționale, 4.215 lei, dar și ceva venituri, circa 1.000 de lei, din arendă și dividende la Transgaz.

De vreo doi ani, de când CNPAMC este condus de directorul general Nicolae Tivilichi, secondat de Marian Tănase, relațiile dintre Primăria Constanța și companie sunt foarte strânse. Cei doi organizează conferință de presă comune, participă la târguri de investiții în străinătate, împreună. De remarcat este și faptul că ședința de luna trecută a Consiliului Local Constanța a avut loc, în premieră, în sediul CNAPMC.

C.H.

5 comments

  • Nu mai scapam de golanii astia psd’isti… mafie pura!

  • Constantean suparat

    Asa ne trebuie daca toti neaveniti au pile…Un om de rand care are o firmă si e bun organizator si administrator nu are șanse să facă asa ceva de ,,pilosi “astia…dacă vroiau să închiriezi o căsuță ceva nu stiai cu cine sa iei legatura ca nimeni nu spune nimeni nu știe nimic …rusine primaria …înainte se ocupa radpp ..acum nu mai stiu pe cine si de cine sa întrebi…mai bine ca ne meritam soarta o sa ne ducem la alți sa vedem târguri de crăciun ca noi Constanteni asteptam sa vina alții sa le faca ….primăria nu putea sa organizeze??? Sant atâția trantori pe acolo…!

  • Lache flaușat ăsta are față de clown, numai de om de afaceri nu. Trecutul său de ,,comandant pe barcă gonflabilă de o persoană” ,,ospătar pe submarin” e interesant și îl recomandă pentru afaceri

  • Aceasta este Constanța coruptă, condusă de mafioți. Acest oraș, frumos cândva, se scufundă pe an ce trece, în mizerie și urâțenie. Edilii,corupți și incompetenți, plătiți din bani publici, trebuie să dea socoteală! 😠

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.