Țara care își va testa TOȚI locuitorii pentru depistarea coronavirusului

coronavirus romania

O țară din Europa a decis ca toată populaţia să fie testată pentru depistarea coronavirusului, pentru a lupta mai eficient cu boala, notează agenţia Belga.

Este vorba despre o țară mică și bogată: Luxemburg.

Cei 600.000 de locuitori vor fi testaţi câte 20.000 pe zi, în 17 centre.

Guvernul a deblocat în acest scop un buget de 30 de milioane de euro, obiectivul fiind testarea populaţiei în mod regulat.

Iniţiial, cei vizaţi de teste vor fi oamenii din domenii care necesită multe contacte cu alte persoane (industria hotelieră, restaurante, spitale), Aceşti oameni vor fi testaţi de două ori pe lună.

În Luxemburg s-au înregistrat până acum 4.105 cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre cei infectaţi, au murit 110.

Potrivit FMI, în 2015, ducatul avea cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume: 101.994 dolari. România era pe locul 70, cu 8.956 dolari.

Marele Ducat al Luxemburgului este o monarhie parlamentară constituțională (Mare Ducat) cu un șef de guvern (primul ministru) și un șef de stat (Marele Duce), care are doar drepturi formale. Guvernul deține puterea executivă. Alegerile generale au loc o dată la 5 ani. Se aleg astfel 60 de membri ai organismului legislativ unicameral, Camera Deputaților. Țara este împărțită în 4 regiuni electorale, 12 cantoane administrative și 105 municipalități. 12 dintre municipalități au statutul de oraș, cel mai mare fiind însuși orașul Luxemburg. Capitala Luxemburgului, care se numește tot Luxemburg, este unul din cele trei sedii oficiale ale instituțiilor europene, alături de Bruxelles și Strasbourg. În Luxemburg există trei limbi oficiale: franceză, germană și luxemburgheză.

Luxemburg este membru fondator al Uniunii Europene.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Eclipsă parțială de soare. Poate fi urmărită și în Constanța, la CMSN

sâm iun. 20 , 2020
Pe 21 iunie, o eclipsă parțială de soare prin penumbră poate fi urmărită și în România. În Constanța, fenomenul va putea fi observat în siguranță la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. CMSN a achiziționat două telescoape moderne, printr-un proiect european. Observațiile se pot face în intervalul 8.14 – 9.17, […]
planetariu constanta eclipsa

V-ar putea interesa și: