Târgul de Crăciun din Constanța, o afacere pentru care plătim peste 900.000 de lei

În cei mai elogioși termeni pe care îi putea găsi, Primăria Constanța laudă târgul de Crăciun organizat în oraș. Probabil pe principiul zicalei „Laudă-mă gură, că ţi-oi da friptură, că de nu mă-i lăuda, nici mâncare nu ţi-oi da.” (Detalii aici: Primăria Constanța anunță că va organiza un târg de Crăciun de o „frumusețe răpitoare”)

Ce nu spune deloc instituția este cât costă. Târgul de Crăciun, organizat într-o perioadă în care chiar primul ministru a cerut austeritate, nu este gratis. Dimpotrivă, noi toți plătim pentru el și nu plătim puțin.

Primăria a încheiat cel puțin trei contracte.

Astfel, instituția condusă de Vergil Chițac și Ionuț Rusu a semnat un contract cu o societatea care va  asigura serviciile unor artiști în perioada 01 – 27 decembrie 2023 la evenimentele organizate de municipalitate la Târgul de Crăciun organizat în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Dabovski. Contractul a fost semnat cu SC Stellar Events SRL, din București, care va primi 269.700 de lei fără TVA sau 320.943 cu TVA.

Firma a fost înființată în anul 2021 și a avut anul trecut un singur angajat. A reușit o cifră de afaceri de 3.448.484 lei și un profit de 293.417 lei.

Asociat unic și administrator este Mavriche Ionuț-Mădălin, de loc din Bârlad, județul Vaslui, care este asociat în alte opt firme.

Firma a mai încheiat un contract cu Primăria Constanța, care a organizat, anul trecut, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, la care au fost invitați Fuego și Irina Loghin.

Firma a lucrat și pentru Primăria Techirghiol, condusă tot de un liberal. A primit 168.000 de lei pentru a organiza „Zilele Lacului Techirghiol.”

Recomandare: Constanța, oraș în faliment, sfidează austeritatea lui Ciolacu: a majorat salariile din primărie și cheltuie milioane pe închirierea beculețelor de Crăciun

Tot legat de Târgul de Crăciun din parcul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Dabovski, organizat în acest an, Primăria a mai semnat un contract de prestări servicii privind servicii de scenotehnică. Contractul a fost semnat cu SC Procesor Tech SRL, din Galați, care va primi de la Primăria Constanța 137.207 de lei cu TVA pentru amenajarea unei scene și asigurarea sunetului și luminilor pe toată perioada Târgului de Crăciun.

Firma avea în 2022 tot un singur angajat. A avut o cifră de afaceri de 1.569.010 lei și un profit de 499.425 lei. Asociați sunt Chipaila Nicușor Marian, Cristu Cornel și Ion Cristian, din Brăila și Tulcea.

La Târgul de Crăciun va fi amplasat și patinoar pentru care Primăria va plăti unei firme din Constanța, SC Macht 1 Kart Palas SRL, 321.300 de lei cu TVA. Patinoarul va fi amplasat în perioada 30 noiembrie – 27 decembrie. Firma este din Constanța, are 8 angajați, a avut în 2022 o cifră de afaceri de 834.968 lei și un profit de 28.415 lei. Asociat este Mihalcea Claudia.

În fine, Primăria a mai încheiat un contract legat de Târgul de Crăciun privind furnizarea prin închiriere diverse articole decorative (butaforii crăciun) în perioada 30 noiembrie – 27 decembrie 2023. Contractul a fost semnat cu SC Scenoart Construct Group SRL, din Bihor, care va primi de la Primăria Constanța 133.875 de lei cu TVA. A fost înființat în 2021, are 17 angajați, o cifră de afaceri de 2.646.657 lei și un profit de 1.535.304 în 2022. Administrator este Szasz Paul Tiberiu.

În total, Primăria va cheltui, din banii noștri, 913.325 de lei cu TVA în organizarea Târgului de Crăciun.

Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” se va deschide mâine, 30 noiembrie, la ora 17:00!

„Vă invităm să descoperiți atmosfera de sărbătoare și să vă bucurați de surprizele pregătite atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Nu vor lipsi concertele, atelierele distractive, căsuța lui Moș Crăciun, colindele, trenulețele, dar și numeroasele standuri cu produse artizanale și cu idei de cadouri pentru toți cei dragi. Nu au fost uitați nici cei cărora le place patinajul, de aceea Primăria Constanța  a amenajat un patinoar, care poate fi folosit gratuit de doritori. Atmosfera va fi încălzită de grupuri de colindători, iar vocile lor pline de bucurie vor răsuna, în parc. În fiecare zi, începând cu ora 17:00, pe scena special amenajată vor evolua zeci de artiști, care ne vor încânta cu reprezentațiile lor.

Și Ziua Națională a României va fi sărbătorită în cadrul Târgului de Crăciun, atât prin muzică de fanfară, cât și printr-un spectacol folcloric autentic, reprezentând tradiția și identitatea.

De la ora 16:00, Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol de sărbătoare, iar apoi, pe scena din parc vor evolua Anastasia Moisa, Alesia Somandra, Antonia Ilioiu, Ania Brighidău, Vlad Gurău, Maria Bărbuță, Adelina Ciortescu, Maria Chiruță, urmând ca seara să fie încheiată de îndrăgiții Nicolae Voiculeț și Viorica Macovei.

Programul zilnic al târgului va fi în intervalul 14:00 – 22:00, iar în weekend porțile Târgului de Crăciun se vor deschide cu două ore mai devreme, de la ora 12:00.“, informează Primăria Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un singur agent repartizat la Biroul Rutier Constanța dintre cei 164 care au ajuns la IPJ Constanța. COMPLETARE: reacția instituției

joi nov. 30 , 2023
Un singur agent a fost repartizat la Biroul Rutier Constanța dintre cei 164 de agenți care au ajuns la IPJ Constanța, a anunțat, pe 30 noiembrie, Sindicatul Europol. Sindicaliștii precizează că la nivelul Biroului Rutier Constanța există în prezent un număr de 17 polițiști care sunt planificați în schimburi de […]

V-ar putea interesa și: