Tăriceanu despre referendumul pentru familie: „Eu cred că fiecare trebuie să își orânduiască viața personală”

Călin Popescu Tăriceanu (foto: rfi.ro)

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că ALDE nu se va implica în campania pentru referendum și că partidul recomandă votanților săi să voteze conform conștiinței.

„În ceea ce privește problema referendumului, ALDE nu se va implica în campania pentru referendum. Vom recomanda votanților noștri să voteze conform conștiinței. Un sondaj pe care l-am făcut arată că 85% dintre cei care vor vota vor vota pentru căsătoria între un bărbat și o femeie, iar 77% din votanții ALDE, la fel, susțin acest punct de vedere. Sigur că, în anumite țări din Europa lucrurile au evoluat, căsătoriile între persoanele de același sex sunt permise, dar nu cred că societatea noastră va evolua în sensul acesta. Eu cred că fiecare trebuie să își orânduiască viața personală”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, potrivit unui anunț al purtătorului de cuvânt al Guvernului.

Referendumul va costa 163,712 milioane de lei și se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 și 21.00, potrivit Ordonanței de urgență emise de Guvern.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

7 agresori care au bătut doi elevi, lăsați în libertate de judecători

mie sept. 26 , 2018
Acum câteva zile, o gașcă de 8 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, au bătut cu sălbăticie doi elevi. Cearta dintre ei a început într-un mijloc de transport în comun care venea din Poarta 6 spre gara din Constanța. Elevii au coborât la gară și au fost […]
judecator

V-ar putea interesa și: