Tariful pentru apa potabilă și canalizare scade cu 0,75 lei/mc

RAJA SIGLA RESIZE

SC RAJA SA anunță că începând cu data de 01 ianuarie 2016, aplică noile cote TVA pentru apă potabilă și canalizare. În conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal, modificat prin OUG nr. 50/27.10.2015, nivelul cotei TVA scade de la 24% la 9% pentru apa potabilă și de la 24% la 20% pentru canalizare.

Astfel, tariful pentru apa potabila scade la de la 5,07 lei/mc la 4,46 lei/mc, iar tariful de canalizare de la 4,50 lei/mc la 4,36 lei/mc. Reducerea TVA-ului înseamnă o scădere a prețului plătit de abonații SC RAJA SA pentru metrul cub de apă potabilă și canalizare de 0,75 lei.

Scăderea TVA-ului pentru apa potabilă a fost o inițiativă demarată de SC RAJA SA în urmă cu peste patru ani, inițiativă susținută puternic și de către Asociația Română a Apei. În timp, conducerea societății a lansat public de nenumărate ori un apel către toți parlamentarii constănțeni si nu numai, pentru micșorarea TVA la apa potabilă. Totodată, prin Asociația Română a Apei, compania a adus la cunoștință factorului politic, dar și executivului necesitatea reducerii TVA-ului la apa potabilă, prin înaintarea de propuneri legislative, inclusiv note de fundamentare.

Mai mult, SC RAJA SA este singura companie de apă din România, care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici, ceea ce înseamnă o scădere a facturilor cu aproape 10%.

”Pe lângă toate aceste eforturi, compania noastră a dus o politică permanentă de reducere a costurilor de exploatare, de retehnologizarea şi înlocuire a echipamentelor depăşite moral, de atragerea de finanţări europene, toate acestea urmărind menţinerea tarifelor la un prag de suportabilitate pentru consumatori, având la bază interesele şi satisfacerea cerinţelor abonaților RAJA Constanţa”, au precizat reprezentanții societății.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SPIT: Cum se calculează impozitul pe clădiri

lun ian. 4 , 2016
Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii, persoane fizice, că începând cu anul 2016, impozitul pe clădiri se stabilește în funcție de destinația clădirii, după cum urmează: 1. În categoria clădirilor rezidențiale sunt incluse clădirile folosite pentru locuit și clădirile-anexe. Mod de calcul: a. Impozitul se calculează prin […]

V-ar putea interesa și: