Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai, întrebat la proces dacă fiul său este în sală

Tatăl lui Sebastian Olariu, studentul ucis după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri la 2 Mai, a reclamat, joi, atitudinea judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, la primul termen al procesului, el spunând că în sala de judecată au fost scene halucinante: „A întrebat dacă băiatul meu este în sală”.

Procesul lui Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care, drogat fiind, a intrat cu mașina în două grupuri de opt tineri la 2 Mai, iar doi studenți au murit, în vara anului trecut, a avut primul termen joi, la Judecătoria Mangalia, scrie Hotnews.

Procesul a fost amânat, însă, la cererea lui Vlad Pascu, care nu a fost reprezentat de niciun avocat, susținând că unul dintre apărătorii acestuia este în grevă, iar celălalt a renunțat să îl mai reprezinte.

Părinţii tinerilor care și-au pierdut viața în accident au reclamat tergiversarea procesului și atitudinea judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu, calificând totul drept „o bătaie de joc”.

Tatăl lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accident, a ieșit plângând de la Judecătoria Mangalia, spunând că judecătoarea ar fi întrebat, în sală, „unde este Sebastian” și a cerut buletinul băiatului:

„Nu am simțit în viața mea așa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul (n.r. – buletinul lui Sebastian Olariu, băiatul mort în accident)”.

Și tatăl Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu la 2 Mai, a acuzat că procesul deschis în urma tragediei este tergiversat de către Judecătoria Mangalia și a cerut ca acesta să fie mutat la Judecătoria Constanța.

„Chiar mi-am luat liber de la serviciu pentru că știam că astăzi este prima înfățișare în această bătaie de joc. Copiii noștri nu mai sunt printre noi, dar măcar să nu mai pățească altcineva așa ceva. Vrei să bagi droguri în tine? Nu este treaba mea. Are cine să se ocupe. Dar fă-le acolo… Nu te știe nimeni. Poliția a dat drumul la o bombă pe străzi, la un criminal. E strigător la cer”, a spus tatăl Robertei.

„În opinia mea, ce se întâmplă la Judecătoria Mangalia este anormal. Deci este anormal. Începând de la cine a instrumentat dosarul, procuror, când totul e limpede ca ziua, tergiversăm și amânăm. De ce? Pentru ca Vlad Pascu cu avocații lui să încerce toate căile legale. Acum i s-a făcut de facultate, da? Și fata mea era la facultate și uite că acum nu mai merge. Încearcă prin orice cale să iasă afară din pușcărie, nu îi mai place. Ce să facă afară? Să o ia de la capăt? Nu, să stea acolo. Eu nu mai vreau să treacă niciun părinte să treacă prin ce trecem noi”, a mai spus tatăl Robertei, care a spus că nu are nicio „așteptare mare” dacă procesul va continua la Judecătoria Mangalia.

Procesul lui Vlad Pascu este judecat de către Ancuța Ioana Popoviciu.

Conform CV-ului său, Ancuța Ioana Popoviciu a absolvit în 2006 Facultatea de Științe Juridice a Universității din Oradea, apoi a urmat un masterat în Drept Privat. A devenit judecător în 2011, când s-a angajat la Judecătoria Ineu (județul Arad).

În 2023, judecătoarea a fost vizată de o acțiune a Inspecției Judiciare, fiind sancționată cu avertisment de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătoarea a fost sancționată pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență“, mai exact pentru încălcarea art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din legea privind statutul judecatorilor si procurorilor: „exercitarea funcției cu gravă neglijență“ / „există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual“.

Accidentul a avut loc în 19 august 2023, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc. Alți trei tineri au fost răniți.

V-ar putea interesa și:

Șeful Poliției Române: „100% accidentul de la 2 Mai putea fi evitat. A fost o serie de erori impardonabile”

Raportul Corpului de Control al MAI referitor la accidentul mortal din 2 Mai

Accidentul din 2 Mai, înregistrat de tânărul ucis. „E jumătate! Băi, nu-mi vine să cred …! Nu, nu, nu!”

Sora lui Sebastian, băiatul ucis în accidentul din 2 Mai, doarme cu poza fratelui ei în brațe


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai, întrebat la proces dacă fiul său este în sală

  1. Deci, pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență“ a fost sancționată cu avertisment! Individa asta trebuia recuzata nunai pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență“… Iar pentru sancțiunea primita ar trebui recuzat 90% din sistemul judiciar… Speciali, fi.mi.ar scarba…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dedeman a primit autorizație pentru a construi un nou magazin în Constanța

joi feb. 22 , 2024
Primăria Constanța a eliberat, pe 22 februarie 2024, o autorizație de construire, nr. 161, pentru Dedeman SRL, în vederea realizării unui magazin pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 131. Autorizația este valabilă pentru „Construire magazin comert cu amanuntul, cabina poarta, punct conexiuni electrice, post transformare, copertine , amenajari exterioare, drumuri si […]

V-ar putea interesa și: