Tătarii din Constanța au sărbătorit alături de celelalte comunități și invitați din Turcia FOTO VIDEO

Tătarii din Constanța au sărbătorit alături de celelalte comunități și invitați din Turcia FOTO VIDEO

În prezența unui public numeros care a umplut, sâmbătă 3 septembrie 2022, sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, ansamblurile participante la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, manifestare susținută de Consiliul Județean Constanța, au pus în valoare una dintre cele mai de preț moșteniri  pe care fiecare dintre comunitățile etnice din România o au: folclorul.

În cele peste trei ore de spectacol, au evoluat ansambluri de la comunitățile de bulgari, greci, evrei, macedoneni, sârbi, croați, romi, ucraineni, turci, tătari, iar din Turcia a răspuns invitației la festival ansamblul din Bursa.

În deschiderea spectacolului, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, Gelil Eserghep, a înmânat câte o plachetă președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, în semn de mulțumire pentru susținerea demersurilor de promovare a valorilor identitare ale etniei tătare.

La eveniment au fost prezenți și deputatul UDTTMR, Varol Amet, muftiul Muurat Iusuf, subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Dincer Geafer, subsecretarul de stat de la Ministerul Tineretului și Sportului, Radu Antohi, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul.

Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, eveniment cu tradiție la Constanța, s-a încheiat duminică, 4 septembrie 2022, cu reprezentații artistice susținute de ansamblurile participante în localitățile Medgidia, Mangalia și Techirghiol.

Festivalul Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco – Tătar este o manifestare cu tradiție pentru comunitatea tătară, un mesager al valorilor identitare, care și-a câștigat un loc important în seria evenimentelor culturale, reprezentative pentru județul Constanța. Ediția de anul acesta a festivalului a beneficiat, în premieră, de susținerea Consiliului Județean Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Companiile franceze au generat peste 125.000 de locuri de muncă în România VIDEO

lun sept. 5 , 2022
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a participat luni, la Palatul Victoria, la întâlnirea cu reprezentanții comunității de afaceri franceze în țara noastră, organizată de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, un partener de dialog și de afaceri foarte important pentru Guvern. „Franța este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali […]

V-ar putea interesa și: