Tătarii din România au dat o lecție de diplomație Turciei

Explicație foto: Ambasadorul alături de Abigail Rupp și membrii comunității musulmane

Tătarii din România au dat o lecție de diplomație Turciei. Reprezentanții Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România au numit-o pe adjunctul șefului misiunii diplomatice, Abigail Rupp, „o bună prietenă a comunității musulmane din Dobrogea.”

Gestul lor vine la mai puțin de două luni după ce aceasta a fost dată jos de pe o scenă, din Constanța, și nu a fost lăsată să vorbească de către consulul Republicii Turcia în Constanța. Detalii puteți citi AICI.

Abigail Rupp a venit din nou în Constanța, de data aceasta însoțită de noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, marți, 7 ianuarie. Acesta a avut o întrevedere cu șeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, și cu reprezentanții Uniunii Democrate Turce din România – președintele Fedbi Osman, deputatul Iusein Ibram, secretarul general Ervin Ibraim și Șenol Ali, și ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România – președintele Gelil Eserghep și secretarul general Dincer Geafer.

Aceasta a fost prima vizită întreprinsă de noul diplomat american în Dobrogea, cu scopul de a cunoaște comunitatea musulmană și liderii ei

„În cadrul întrevederii, ambasadorul american a apreciat statutul pe care îl au cele două comunități istorice turcă și tătară din România și a dat asigurări că relațiile consacrate și consolidate în ultimii 20 de ani cu poporul american, prin Ambasada SUA de la București vor continua. De asemenea, diplomatul american care are rădăcini în România a reiterat în cadrul discuțiilor respectul profund față de comunitatea musulmană din România, la rândul ei cu rădăcini istorice pe aceste meleaguri, manifestându-și interesul dezvoltării și derulării unor proiecte comune în viitor.”, spun reprezentanții UDTTMR.

„În vizita sa la Constanța, ambasadorul Adrian Zuckerman a fost însoțit de adjunctul șefului misiunii diplomatice, Abigail Rupp, o bună prietenă a comunității musulmane din Dobrogea.”, au conchis aceștia.

Sursă foto: Facebook/UDTTMR

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

3 comentarii

 • Stimate domn Hagi,
  Cultul Musulman din Romania nu este reprezentat de catre tatari. Este doar o coincidenta ca muftiul este tatar, asta pe deoparte,pe de alta parte incidentul acela a avut si repercursiuni iar consulul a platit cu functia pentru iesirea necontrolata si total nepotrivita,a fost chemat la Ankara definitiv si irevocabil. Fiti convins ca acel incident a fost repropabil si regretat la Ankara si s-au luat masurile care s-au impus. Si daca tot ati adus aminte de tatarii din Romania poate o sa faceti un articol in care sa aduceti la cunostinta opiniei publice motivele pt care tatarii nu mai sunt reprezentati in parlamentul Romaniei. Este de notorietate amicitia dvs cu Muftiul dar sa fim seriosi, masuri au fost luate in urma acelui incident reprobabil.
  P.s. daca am fi avut si noi,macar la jumate, din diplomatia de la Ankara,eram departe!

 • De ce stergeti comengariile care nu va convin Domnule Hagi???ati primit ordin de pe Bogdan Voda sau de pe Burada???
  Rusine
  Si va mai numiti si ziarist!

  • Nu stergem comentariile, le moderăm. Asta înseamnă că ele nu apar cand le scriu cititorii, ci numai după ce le vedem și dacă le aprobăm.

   Daca vreti un dialog, va rog sa va prezentați. Sub imperiul anonimatului se pot spune tot felul de prostii. Credeți-mă, să fii ziarist nu înseamnă să lași pe oricine să comenteze in publicația în care scrii (sau care îți aparține).

Leave a Reply

Your email address will not be published.