Tătarii sunt de partea liberalilor. Gelil Eserghep: „20 de ani e cam mult” VIDEO

Vergil Chițac, Gelil Eserghep, Bogdan Huțucă și Mihai Lupu în timpul conferinței de presă UDTTMR PNL
Vergil Chițac, Gelil Eserghep, Bogdan Huțucă și Mihai Lupu în timpul conferinței de presă

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal (PNL) şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, ratificarea unui protocol de colaborare politică în baza căruia membrii comunităţii tătare vor primi locuri eligibile de consilieri la alegerile locale.

https://www.facebook.com/CT100.RO/videos/340490907117886
Conferința de presă a fost transmisă live de Constanța 100%

În deschiderea conferinţei de presă, liderul filialei judeţene a PNL, deputatul Bogdan Huţucă, a anunţat că, potrivit protocolului de colaborare, UDTTMR va avea câte un loc eligibil pe listele partidului pentru Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa şi la Consiliul Judeţean.

„Protocolul semnat azi vizează alegerile locale, dar în acelaşi timp este un simbol al prietenei cu minorităţile naţionale. El se va extinde şi la nivel judeţean, iar după alegeri PNL intenţionează să înfiinţeze, sub egida Consiliului Judeţean Constanţa, un Forum al Minorităţilor Naţionale şi invit încă de pe acum toate celelalte 18 minorităţi etnice din Dobrogea să se alăture acestui proiect”, a declarat Huţucă.

Liderul liberal a anunţat că a adăugat că acesta este unicul protocol de colaborare politică ce va fi încheiat, în perspectiva alegerilor locale, cu o organizaţie a minorităţilor etnice.

La rândul sau, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a anunţat că PNL este unicul partid politic care au întins o mână „în aceşti ani dificili pentru tătarii din România” și a spus că „20 de ani sunt cam mult. Suntem hotărâți să ne implicăm pentru a a avea șansa de a vedea și cealaltă parte. Nu cred că are cum să fie mai rău”.

„PNL ne-a tratat cu respectul cuvenit şi suntem de acord cu proiectul lor pentru judeţul Constanţa. Este prima oară, în ultimii 20 de ani, când uniunea va avea un consilier judeţean, pe Geafar Dince, iar la CLM, reprezentantul Uniunii va fi Casimceali Ateş. În baza protocolului semnat azi, UDTTMR va primi 30 de locuri de candidaţi pe listele PNL în consiliile locale din judeţ, iar organizaţiile uniunii se vor implica în campania electorală pentru susţinerea şi alegerea candidaţilor liberali”, a evidenţiat Eserghep.

Gelil Eserghep
Gelil Eserghep, președintele UDTTMR

Prezent la conferinţa de presă, Mihai Lupu, candidatul PNL pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a afirmat că proiectul dedicat celor 19 minorităţi din Dobrogea, Forumul Minorităţilor Naţionale din Dobrogea, trebuie să se regăsească în viitoarea organigramă Consiliului Judeţean. Acesta a anunțat că, dacă va deveni președinte al CJC, va crea un o organizație, un forum în cadrul instituției, pentru a sprijini toate minoritățile.

„Avem o minoritate divizată, cu foarte multe probleme. Minoritatea rromă. Aceasta trebuie susținută, ajutată. Cred că e momentul să arătăm, după 30 de ani, că ne pasă de fiecare cetățean al acestei țări, indiferent de etnie, de calificarea lui, de opțiunile lui politice”, a spus acesta.

„Este un proiect pe care l-am discutat de nenumărate ori și iată, astăzi îl lansăm public, pentru că acest forum se află la baza colaborării noastre, în aceste alegeri. Dobrogea are o identitate culturală, este o Europă în miniatură, un exemplu de prietenie de care noi toți suntem mândri. Prin acest protocol, ne-am luat sarcina de a consolida această emblemă locală printr-un cadru instituționalizat, astfel încât să derulăm programe, să punem în valoare specificul fiecărei minorități etnice din Dobrogea.Protejarea identității culturale ale fiecărei minorități din județul Constanța va fi obiectivul major al acestui forum și îmi doresc ca județul nostru să aibă această emblemă culturală, implementată instituțional. Anghel Saligny, prin construirea celebrului pod de la Cernavodă, a unit Dobrogea de România; noi, prin acest forum al minorităților, dorim să aducem județul Constanța mai aproape de Europa.”, a mai spus Mihai Lupu.

Mai jos puteți găsi detalii pe care le-a oferit în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, dar și o parte din proiectele sale pentru județul Constanța.
Un comentariu la “Tătarii sunt de partea liberalilor. Gelil Eserghep: „20 de ani e cam mult” VIDEO

  1. Cu CHITAC NU CASTIGATI ALEGERILE!!!!

    ATI ALES GRESIT CANDIDATUL!!!

    Cei care cunosc personajul – CHITAC VERGIL- stiu de ce….

    CHITAC are multe schelete in dulap!!!

    E un PERDANT DIN START.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

La Delfinariu, numai cu mască

vin iul. 31 , 2020
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a hotărât că este obligatoriu să purtăm mască de protecție în mai multe spații. Unul dintre acestea este Delfinariul. Obligativitatea revine tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de cinci ani. Masca trebuie să acopere nasul și gura. De asemenea, în orice loc unde […]

V-ar putea interesa și: