Tatiana, un înger omorât pe trecerea de pietoni, a salvat trei vieți

Tatiana a salvat viețile a trei copii după moarte. Familia fetei de 15 ani, lovită de o mașină pe trecerea de pietoni din fața școlii din Ardud, județul Satu Mare, la începutul lunii februarie, a acceptat donarea de organe. Copila s-a stins din viaţă după o săptămână de agonie.

Accidentul a avut loc pe 9 februarie şi a fost provocat de un şofer de 18 ani, care a fugit inițial de la locul tragediei. Tânărul a fost ulterior identificat de poliţişti şi în apărarea sa a spus că nu a văzut-o pe Tatiana.

În urma accidentului, adolescenta s-a ales cu răni grave şi a fost transportată la un spital din Cluj, unde s-a stins din viaţă după o săptămână de agonie. 

Părinții Tatianei au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Organele donate au ajuns la trei copii de 8, respectiv 14 ani, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

„Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară  cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme. (…) Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul  echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop. Echipe medicale complexe şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe,  pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru toţi profesioniştii implicaţi în această luptă pentru viaţă. Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut  poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

V-ar putea interesa și: Numărul accidentelor mortale a crescut cu 40% într-un singur an. Cum explică șeful IPJ Constanța VIDEO

Sursă: ObservatorNews.ro

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Mobilizare generală în Donețk, estul Ucrainei

Sat Feb 19 , 2022
Liderul republicii autoproclamate Doneţk din estul Ucrainei a anunţat sâmbătă mobilizarea generală, informează AFP. „Fac apel la concetăţenii rezervişti să se prezinte la birourile de încorporare. Astăzi am semnat decretul de mobilizare generală”, a declarat Denis Puşilin într-o înregistrare video. Anunţul a fost făcut în contextul „creşterii spectaculoase” a încălcărilor […]