Taxa aferentă eliberării actului de identitate se poate achita online.

Primăria Municipiului Constanța oferă noi servicii online. Dacă începând de anul trecut constănțenii care doresc să-și preschimbe cartea de identitate se pot programa online, din 5 ianuarie 2021 și taxa aferentă eliberării actului de identitate se poate achita online.

Direcția Locală de Evidență Persoane Constanța pune la dispoziția constănțenilor posibilitatea achitării contravalorii acestei taxe online pe site-ul https://programaridlepct.primaria-constanta.ro/ apăsând butonul „Plata taxe“.

Plata taxei se poate face în continuare și la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe și la Centrul de Informare Cetățeni.

Totodată, începând de mâine, 05.01.2021, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea actelor de identitate este de până la 30 de zile, conform art. 15 alin. 5 din Ordonanța de Urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, cu modificările și completările ulterioare.

Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea 90 zile de la încetarea stării de urgență/alertă.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

S-au schimbat definițiile de caz pentru Covid-19

Mon Jan 4 , 2021
Definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) au fost actualizate, luni, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Astfel, la criteriile de laborator care fac ca o persoană să fie considerată caz confirmat sunt trecute detecţia acidului nucleic sau a antigenului SARS-CoV-2 […]
covid