Taxa pentru podurile dunărene, între a fi și a nu fi. Marian Crușoveanu: „Personal, consider că nu se justifică”

Marian Crușoveanu, membru în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din cadrul Camerei Deputaților, a precizat că în această comisia s-a dezbătut, zilele trecute, proiectul de lege 649/2020, care prevede abrogarea unor măsuri discriminatorii pentru locuitorii Dobrogei, inițiat de deputatul Iusein Ibram.

„În urma discuțiilor și dezbaterilor, am votat în unanimitate pentru amânarea acestui proiect. S-a luat această decizie, pentru a se verifica impactul bugetar asupra CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), astfel încât o decizie rapidă și populistă ar putea afecta planul de investiții al acestei companii. Din informații existente, taxele de pod colectate reprezintă aproximativ 11% din bugetul companiei.”, a precizat deputatul liberal.

Marian Crușoveanu a declarat că, personal, susține eliminarea taxelor de pod pentru toți românii, pentru că sunt discriminatorii, având în vedere că deja achităm, pentru circulația pe drumurile publice, rovinieta.

„Aceasta este o taxă în plus care, consider că, nu se justifică, atât timp cât nu există o destinație clară a taxei colectate. Țin să subliniez că, în urmă cu 3 ani, un proiect similar de eliminare a acestei taxe a fost lansat de către președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, susținut de 66 de deputați și senatori, iar la momentul respectiv, Guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă a dat un aviz negativ pe această lege.”, a subliniat parlamentarul.

„Am observat că, în spațiul public, colegii din comisie, din partea PSD, au transmis informații eronate despre dezbaterile din Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților. Dezinformările și populismul colegilor de la PSD nu își au rostul, mai ales că, atât timp cât au fost la guvernare, au ignorat această lege lansată de PNL Constanța. Totodată, înainte de a primi critici din partea colegilor din PSD, le-aș sugera să îi întrebe pe miniștrii lor, Răzvan Cuc și Felix Stroe, ce au făcut cu banii încasați din taxe de pe urma acestor poduri, căci nu au făcut niciun fel de investiții în podurile de peste Dunăre. În același timp, coaliția de guvernare investește masiv astăzi în podul Cernavodă – Fetești, motiv pentru care traficul este deviat, întrucât de aceste investiții și reparații capitale vor beneficia toți românii. Subiectul eliminării taxei pentru podurile Cernavodă-Fetești și Vadu Oii-Giurgeni este, în continuare, pe agenda parlamentarilor.”, a conchis Marian Crușoveanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.