Taxele și impozitele din Medgidia, în dezbatere publică

Primarul Marian Iordache a prezentat proiectul privind taxele și impozitele locale
Primarul Marian Iordache a prezentat proiectul privind taxele și impozitele locale

La Primăria Medgidia a avut loc astăzi întâlnirea consultativă pentru proiectele “Aprobarea nivelului impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016” și “Aprobarea Strategiei locale cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare”. Inițiatorul, primarul Marian Iordache a prezentat pentru publicul aflat în sala de ședințe conținutul proiectelor și necesitatea studierii acestora, și ulterior a aprobării acestora în ședința de luna viitoare. Astfel, impozitul și taxa pe clădiri se vor majora conform Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Pentru clădirile rezidențiale și clădirile anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0.1% asupra valorii impozabile a clădirii, în timp ce pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 1%. În cazul unui teren amplasat in intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosință terenuri cu construcții, precum și terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții în suprafață de până la 400 m2, inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzatoare zonei.

Strategia cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a Serviciului de Salubrizare reprezintă o prezentare a condițiilor existente în domeniul gestionării deșeurilor, a măsurilor și acțiunilor necesare pentru rezolvarea problemelor și a punctelor slabe în sistemul existent, a condițiilor impuse în domeniul gestionării deșeurilor, luând în considerare cerințele UE și naționale și cele locale/județene din sistemul integrat de gestionare a deșeurilor.

Primarul localității, Marian Iordache a precizat că materialele prezentate se află pe  site-ul primăriei, putând fi consultate de toți cetățenii, iar proiectele vor fi supuse dezbaterii vineri, 27 noiembrie 2015.

“Materialele vor fi supuse spre dezbatere, în forma finală, săptămâna viitoare, iar în eventualitatea în care vor exista propuneri sau obiecțiuni, acestea se primesc la sediul Primăriei Medgidia, urmând a  fi analizate”, a precizat edilul Medgidiei.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Deputat Mihai Tararache (PNL): Centrul Vechi din București e la un pas să se închidă, iar în Constanța nici măcar nu știm care sunt clădirile cu risc seismic

joi nov. 19 , 2015
Odată cu promulgarea de către Președintele României, dl. Klaus Iohannis, a legii privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente – ajungându-se până la închiderea localurilor publice din imobilele respective – una dintre cele mai prospere zone ale Capitalei, Centrul Vechi, e pe punctul de a-și închide multe afaceri. […]

V-ar putea interesa și: