Taximetriști adevărați și falși amendați de Poliția Locală Constanța

taxi constanta

Zilele trecute, polițiștii locali au identificat în zona Garii CFR un bărbat care efectua transport de persoane fără a deține autorizație emisă de autoritatea publică locală. În consecință, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1000 de lei conform LG 38/2003.

Nici taximetriștii autorizați care încalcă legea nu au scăpat de sancțiuni. În urma unei acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, agenții au aplicat 54 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, ale H.C.L.M nr.77/2021, ale OUG 195/2002 și ale Legii Nr.61/1991. Valoarea totală a amenzilor a fost de 11.850 de lei. Amenda media a fost, așadar, de 219 lei.

„Polițiștii locali acționează în permanență în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare, dar și noi, clienții, putem evita orice incident neplăcut dacă respectăm câteva reguli elementare. Trebuie să alegem doar mașinile inscripționate corespunzător sau mijloacele de transport alternativ, să-i solicităm șoferului să pornească aparatul de taxat, dacă nu face acest lucru din proprie inițiativă, să ne elibereze bonul fiscal la finalul cursei sau să ne asigurăm că ne transportă la destinaţie pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu noi. Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922.”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polaris spală zi de zi străzile, trotuarele, aleile și zonele pietonale din Constanța

Thu Jul 15 , 2021
Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Igienă Publică, împreună cu Polaris M Holding, societatea de salubrizare a orașului, acționează zi de zi cu utilaje specializate pentru igienizarea și salubrizarea străzilor, trotuarelor, aleilor din parcuri, zonelor pietonale conform unor grafice bine stabilite. Având în vederile temperaturile ridicate înregistrate în această perioadă,  au […]
Polaris spală zi de zi străzile, trotuarele, aleile și zonele pietonale din Constanța