Te-ai mutat la marginea orașului, într-un „cartier” fără trotuare, parcuri și școli. De ce să plătesc eu pentru greșeala ta?

Cartierul Tomis Plus

Peste 500 de oameni au semnat o petiție prin care cer Primăriei Constanța să rezolve problemele din cartierul în care locuiesc: Tomis Plus. Aceștia spun că în zonă nu există trotuare, grădinițe, creșe, școli, parcuri, ba nici măcar drumuri asfaltate. Cer primăriei să se implice. De pildă, nici mai mult, nici mai puțin, primăria să cumpere terenuri private din cartier pe care să le transforme în parcuri sau în nimic. „Măcar să nu se mai construiască pe ele”, spun semnatarii.

Ei înșiși recunosc faptul că e o problemă: tot terenul de acolo este privat. Tot, inclusiv străzile, trotuarele.

Într-un oraș distrus urbanistic și în faliment, de facto, niște constănțeni cer așadar primăriei să bage bani, milioane de lei, în buzunarele unor privați, numai pentru că ei n-au fost în stare să deschidă bine ochii atunci când au cumpărat. Sunt curios cum ar vedea o astfel de achiziție Curtea de conturi sau niște procurori bine pregătiți.

Dar oare atunci când ați plătit zeci de mii de euro pentru un apartament nu știați că străzile sunt private? Nu știați că nu există niciun parc în zonă? Poate ați dat o raită prin zonă, cel puțin de curiozitate. Nu v-ați întrebat dacă există o grădiniță sau o creșă? Dar o școală? Chiar dacă aveați sau nu copii, poate că ar fi trebuit să vă treacă prin minte acest mic amănunt. Probabil că ați cumpărat apartamentul cu un loc de parcare proprietate privată. V-ați întrebat unde veți parca a doua mașină, dacă o aveți, sau unde va parca musafirul care va veni să vă vadă? Dar musafirii care vin la vecini? Ați cerut dezvoltatorului să treacă în contractul de vânzare cumpărare clauze concise, cu termene exact, prin care el își asumă responsabilitatea de a vă pune la dispoziție toate acele necesare întocmirii contractului de energie electrică pe numele vostru? Ați întrebat care este regimul juridic al terenurilor din imediata vecinătate?

De ce să plătească toți constănțenii pentru că nu ați pus aceste întrebări? Soluția pe care o aveți la îndemână este să dați în judecată dezvoltatorul imobiliar, dacă v-a promis aceste lucruri, pe obligația de a face. Să fie el obligat să construiască parcurile pe care vi le-a promis, școlile pe care vi le-a arătat, trotuarele pe care vi le-a desenat. Dacă vi le-a promis, arătat, desenat.

Da, știu, plătiți și voi impozite și taxe, ca toți constănțenii. Aproape ca toți, pentru că diferă în funcție de zonă. Dacă mă uit însă la prețurile din zonă, sunt mai mici decât în multe alte zone. Așa au fost tot timpul. Știți de ce? Pentru că în imobiliare contează trei lucruri: locația, locația și locația. Toate celelalte vin după.

Au dreptate, însă, locuitorii, atunci când se plâng de faptul că se acordă autorizații de construire de-a valma, bloc lângă bloc. Unii dintre cei mai vocali dintre ei sunt membri USR. USR a reușit blocarea în instanță a unor clădiri, atunci când nu respectau prevederile legale, chiar cu sprijinul actualului ministru al Justiției. Apelați la expertiza sa, puteți obține multe. Dar nu ne puneți pe noi să plătim pentru greșeala voastră.

Citește și:

Cartierul Tomis Plus, în vizorul senatorului USR Remus Negoi

Dicționarul agenților imobiliari. Cum ne păcălesc din vorbe

USR vrea să înființeze o trecere de pietoni

Soțul liderei de grup a consilierilor USR Constanța, Mirela Garip, l-a împrumutat cu 27.000 de lei pe președintele USR înainte de alegerile locale

Un loc de parcare în Constanța a ajuns să coste cât o mașină


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Te-ai mutat la marginea orașului, într-un „cartier” fără trotuare, parcuri și școli. De ce să plătesc eu pentru greșeala ta?

  1. Locuitorii Tomis Plus si-au cumparat un apartament in blocuri noi. In 2009 era singura zona unde se construiau blocuri. Iar apartamentele nu erai deloc ieftine.
    Mulți dintre locuitori au preferat să scape de aglomerația din oraș, unde nu există trotuare (pentru ca sunt masini parcate) și să locuiască intr-o zona sigura.
    Având în vedere că sunt foarte mulți locuitori in aceasta cred ca a sosit momentul ca si Primăria sa investească intr-o scoala si o grădiniță in zona. E un drept al copiilor.
    Nu mai judecati, constantenii nu vor plăti nimic. S-au încasat sume considerabile din impozitul celor care locuiesc aici. Se pare ca au beneficiat altii de aceste sume, nicidecum locuitorii Tomis Plus.

    1. Sunt deacord ca Primaria sa se implice, CATEGORIC. Acele blocuri s au construit cu acordul statului acolo !!! Statul prin PUZ-ul aprobat, trebuie sa asigure toate facilitatile civilizate.

  2. A mai fost o nebuna care si-a facut casa departe de orice, dupa care a dat statul in judecata ca vrea canalizare, apa, curent. Din nefericire (din punctul meu de vedere) a castigat, insa mie nu mi se pare normal sa-i plateasca altii. Nu-mi fac casa in varful muntelui si apoi cer statului, autoritatilor locale sa-mi traga apa, canalizare, gaze si curent, pentru ca nu este normal. Ma duc si-mi fac casa acolo unde am tot ce-mi trebuie. Nu pot, cumpar ce gasesc gata facut acolo unde am tot ce-mi trebuie. Nu-mi convine, dau statul si autoritatile locale in judecata pentru ca au permis constructia unui cartier fara a indeplini minimul necesar, dar prostia este a mea, pentru ca am cumparat aiurea, fara sa ma gandesc la consecinte. Sau nu-i prostia mea, este smecheria obisnuita a romanului obisnuit sa astepte sa-i faca altul, ca doar nu-i datoria lui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

COMPLETARE Drama cailor de pe malul lacului Zarzugon din Techirghiol

Dum ian. 24 , 2021
Imagini cu 40 de cai care sunt legaţi şi par maltrataţi, bătuţi şi slab hrăniţi, pe marginea lacului Zarzugon din Techirghiol, au fost postate pe Facebook și au devenit virale. Oamenii cere intervenţia DSVSA Constanţa pentru salvarea lor. „Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de […]
cai techirghiol

V-ar putea interesa și: