Te-ai săturat de agitația orașului? Uite TOP 3 motive pentru a te muta la țară

Viața la oraș a început să fie din ce în ce mai agitată. Stresul cotidian atinge cote maxime, iar traficul te face să pierzi ore întregi, zilnic. Ajungi să mergi la serviciu, să vii acasă și să nu mai ai timp de nimic altceva. În plus, nici legumele din supermarket nu mai au același gust. Iar dorul de mâncărurile și liniștea de odinioară te atrag tot mai mult către un loc unde poți să trăiești liniștit. Și unde oare, dacă nu la sat, departe de tumultul orașului?

Românii, din ce în ce mai afectați de stres

Un studiu realizat în noiembrie 2018 arată că 98% dintre români suferă de stres, iar 78% dintre aceștia au declarat că principalul factor declanșator este locul de muncă.

Dacă orașul și jobul actual te obosesc și ai vrea să îți schimbi viața, trebuie să fii sigur de ceea ce îți dorești. Nu lua decizii importante la nervi și consultă-te cu cei din familie. Viața la sat vă poate oferi un trai tihnit. Dacă lor le surâde ideea de a se muta, ar trebui să  te gândești serios dacă ție ți-ar plăcea să îți petreci următorii ani din viață la țară. Într-un sat, pe o colină, unde să auzi doar ciripitul păsărilor.

Dacă încă pui în balanță puncte pro și contra, uite 3 motive serioase pentru care merită să revii la rădăcini și să te muți la sat:

Copiii cresc liberi la sat. E mult mai ușor să ai grijă de ei, pentru că o să îi implici în activitățile vieții de zi cu zi. Să dea la găini, să rupă iarbă pentru iepurași sau să culeagă din grădină căpșuni pentru dulceață. Trebuie doar să alegi un sat din apropierea unui oraș, populat și cu mult tineret. Astfel încât să dispună de grădiniță, dar și de școală generală. Cei mici vor mânca sănătos și vor crește departe de pericolele lumii moderne. În plus, vor petrece mai mult timp afară, în natură și mai puțin în fața calculatorului.

Îți poți construi casa ta, compartimentată exact după nevoile tale, realizată din materiale de calitate și cât mai ecologice. Pentru încălzire alege panouri solare de la Dbsolar.ro și vei  avea un raport preț-calitate excelent. Iar izolarea casei o poți face cu celuloză. Pe lângă faptul că asigură o termoizolare perfectă și o bună protecție ignifugă e perfectă în  lupta cu umiditatea, dar izolează și fonic. Dacă  ești un iubitor de tradiție, poți căuta un arhitect, care să realizele un plan pentru o casă tradițional românească, cu pridvor și tot ce mai visezi.

Grădina cu legume pe care o vei avea la țară îți va crea o cu totul altă părere despre gustul mâncării.

O roșie pe care o poți culege cu mâna ta, dar și niște ardei din care să faci zacuscă te vor face să te destresezi și să zâmbești mulțumit de recolta anuală. În plus, îți poți amenaja un colț, unde să plantezi zmeură și căpșuni și te poți bucura de ele. Iar un loc dedicat florilor, în fața casei, nu trebuie să lipsească. Îți va însenina diminețile!

Cel mai important este ca atunci când te muți la țară să ai activitate. Nu doar pe lângă casă. E indicat să ai un job care să îți aducă un venit lunar. Fie că optezi pentru un serviciu la distanță ori te pliezi pe cerințele satului, e bine să fii împăcat cu tine însuți. Iar dacă ai realizat acest lucru, poți spune că ești un om împlinit.

sursa foto: shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.