Teatru de vară reabilitat cu fonduri europene

teatru de vară reabilitat
Așa va arăta teatrul de vară din Techirghiol (în mijloc, jos, primarul Iulian Soceanu semnează contractul de finanțare)

Un teatru de vară de pe litoral va fi reabilitat cu fonduri europene. Este vorba despre cel din Techirghiol, nu din municipiul Constanța.

Primarul Iulian Soceanu, PNL, a anunțat joi, 17 octombrie că a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru proiectul „Modernizare și extindere Teatrul de Vară și reabilitare trotuare din zona adiacentă”.

Proiectul are o valoare de aproximativ 8 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene, contribuția bugetului local fiind de doar 2%.

„Prin acest proiect va fi modernizată clădirea existenta a Teatrului de Vară „Jean Constantin” și extinderea capacității de vizionare la 612 locuri pentru spectatori, față de cele 490 existente. Vorbim despre o creștere cu 25% a numărului de locuri”, a spus primarul din Techirghiol.

De asemenea, va fi construită o nouă clădire care va avea funcționalitate strict tehnica.

„Banii obținuți de la Uniunea Europeană vor fi folosiți si pentru echiparea și dotarea Teatrului de Vară, atât din perspectiva numărului de beneficiari ai spectacolelor și actelor de cultură, cât și din perspectiva tipului de servicii culturale oferite, adăugând la spectacole de teatru și muzică, activități cultural-recreative și de promovare culturală.”, a mai spus Iulian Soceanu.

O altă compenentă a proiectului se refera la reabilitarea zonei pietonale adiacente Teatrului de Vară „Jean Constantin”, în suprafață de 1.312 mp, pentru îmbunătățirea traseelor pietonale și a condițiilor de deplasare nemotorizate.

Teatrul de vară din Mamaia va fi reabilitat, a promis vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, PMP, care ocupă această funcție de aproape 4 ani. Acesta a invocat diverse probleme din cauza cărora proiectul bate pasul pe loc.

„A avut o suprapunere pe retrocedare făcută de Primăria Constanța, Primăria a retrocedat bazinele din fața teatrului, cele două bazine. Retrocedați erau și pilonii care țineau copertina de la teatru și care erau în proprietatea noastră. A fost nevoie de o rectificare de cadastru în toată această perioadă. După ce am făcut intabularea am constatat că, de fapt, la vremea la care s/a făcut cadastrul, nu s-au făcut releveele, deci cadastrul era incomplet. Acum, va dura până vom reuși să facem aceste relevee care, din punctul meu de vedere, erau obligatorii, pentru a ști exact cum este compartimentarea făcută, că altfel n-ai cum să faci investiția“, spunea Claudiu Palaz, pentru Radio Constanța, în ianuarie 2019.

Tot atunci, președintele PMP Constanța a spus că, până la debutul sezonului estival, vor începe lucrările la Teatrul de Vară din Mamaia. Nu s-a întâmplat așa.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Festival de Artă Culinară Turcească în Techirghiol

joi oct. 17 , 2019
Uniunea Democrată Turcă din România organizează sâmbătă, 19 octombrie, ora 11.00, la Techirghiol, cea de a XIV-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul este organizat de comisia de femei a UDTR şi va fi găzduit de Pensiunea Admir, situată pe malul lacului Techirghiol. În cadrul festivalului, cele mai […]

V-ar putea interesa și: