Teatru online: weekend cu „Gâlcevile din Chioggia” şi „Jurnal de România. Constanța”

Distribuie:

Teatrul de Stat Constanţa a programat astăzi, sâmbătă, 2 mai, de la ora 19:00, difuzarea online a spectacolului „Gâlcevile din Chioggia”, o strălucitoare comedie a unuia dintre cei mai mari comediografi ai teatrului universal, Carlo Goldoni. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană. Certurile izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine.

În distribuție: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Turchian Nasurla /Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț /Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană / Cristina Oprean.

Regia: Dana Dumitrescu, coregrafia: Stela Cocârlea, scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu, muzica: Adrian Alexandru.

Premiera a avut loc în februarie 2011, iar în 2012 montarea a fost nominalizată pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi.

Mâine, duminică, 3 mai, de la aceeaşi oră, 19:00, TSC a programat „Jurnal de România. Constanța”, un spectacol neconvenţional care a fost jucat pe numeroase scene din ţară şi din străinătate.

Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele şase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?

Cele două spectacole difuzate pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanţa sunt disponibile pentru 24 de ore.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.