Teatrul de Stat Constanța, cadou de Mărțișor și 8 Martie și campanie culturală anti-război

descult in parc

Pentru a marca acest început de martie, Teatrul de Stat Constanța oferă un Mărțişor  tuturor doamnelor și domnișoarelor: VINERI, 4 MARTIE, DE LA ORA 19:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (fostul cinema Republica) comedia romantică „DESCULȚ ÎN PARC” de Neil Simon, regia Liviu Manolache, scenografia Gina Tărășescu Jianu. În distribuție Nina Udrescu, Florina Stănculeţ, Tani Ștefu, Liviu Manolache, Cosmin Mihale.

O poveste de dragoste cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea. Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care tinerii le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate.

CADOUL TEATRULUI DE STAT CONSTANȚA: Cu un singur bilet pot vedea spectacolul două doamne sau domnișoare.

Biletele pot fi achiziționate la Centrul „Jean Constantin” din Bulevardul Ferdinand nr. 56 (fostul cinematograf Republica), dar și online, pe platforma MyStage: https://www.mystage.ro/spectacole/descult-in-parc-2041?af=41

Campanie culturală anti-război

Din nefericire, începutul de martie nu este, ca de obicei, plin de speranță și optimism, ci marcat de suferințele generate de războiul ce se poartă la granițele României. În aceste zile, în care mulți dintre români – pe cont propriu sau prin diverse forme de asociere – încearcă să-i ajute pe semenii lor ucraineni, Teatrul de Stat Constanța se alătură unei inițiative culturale ce face apel la solidaritate și omenie.

TSC, la fel ca alte instituții de spectacole din România, se alătură campaniei „RUGĂ PENTRU PACE”, o inițiativă Radio România Cultural, în colaborare cu poeta Ana Blandiana.

Începând de vineri, 4 martie 2022, înaintea fiecărui spectacol susținut de actorii Teatrului de Stat Constanța, se va difuza un mesaj audio de un minut, „Rugă pentru Pace”, citit de poeta Ana Blandiana și realizat de Radio România Cultural. Fragmentul, cu un puternic impact emoțional, aparține scriitoarei din Belarus Svetlana Aleksievici (cu tată bielorus și mamă ucraineană) și este extras din volumul „Ultimii martori”, apărut la Editura Litera. Este un apel la solidaritate, empatie si compasiune cu tragedia războiului din Ucraina.

După difuzarea acestui mesaj, se va păstra un moment de reculegere pentru  victimele războiului prin care trece încercatul popor ucrainean.

Campania Radio România Cultural „Rugă pentru pace” se desfășoară cu sprijinul Editurii Litera.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

În a șasea zi de război, Consiliul Județean Constanța pune la dispoziție un număr de telefon pentru a sprijini refugiații

Tue Mar 1 , 2022
„Sosirea în număr mare a refugiaţilor din Ucraina a creat un răspuns umanitar atât din partea societăţii civile, a oamenilor de afaceri cât şi a autorităţilor publice locale.”, a transmis, pe 1 martie, în a șasea zi de război, Consiliul Judeţean Constanţa. Instituția a anunțat, printr-un comunicat de presă, că […]
consiliul-judetean-constanta