Teatrul de Stat Constanța joacă în weekend, deși nu mai are, temporar, sală

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanța prezintă două spectacole, în două locații diferite. 

Vineri, 4 februarie, la ora 19:00, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța – „#acedesiguranță”, de Ionuț Sociu, regia Bobi Pricop, un spectacol instalație dedicat adolescenților.

„#acedesiguranță” este o producție teatrală care are la bază o serie de narațiuni, într-o structură dramaturgică cu mai multe ramificații, create prin mijloace video. Povestea are în centru un grup de șapte liceeni, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, care lansează #acedesiguranță, o mișcare ce urmărește să dea voce pe TikTok adolescenților și experiențelor lor.

Spectacolul-instalație presupune ca spectatorii să fie împărțiți în grupuri mai mici, fiecare mergând în câte un spațiu în care un actor va ghida publicul într-o călătorie intensă spre această poveste ce se desfășoară în universul TikTok. „Ghidarea” spectatorilor va fi realizată de actorii Teatrului de Stat Constanța Andrei Bibire, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Cristiana Luca.

#acedesiguranță este o coproducție a Teatrului de Stat Constanța cu Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe și Teatrul de Nord Satu Mare. Scenografia îi aparține Oanei Micu, muzica și coregrafia sunt realizate de Eduard Gabia, iar de imagine și montaj este responsabil Iustin Șurpănelu.

Duminică, 6 februarie, ora 19:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (din Bulevardul Ferdinand nr. 56 – fostul cinematograf Republica),  – „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, regia și scenariul de Carmen Lidia Vidu.

Un spectacol care înfăţişează o versiune despre viaţa celebrei cântăreţe, cu aspecte ale personalităţii ei care sunt mai puţin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile şi amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe şi puternice. Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actriţa şi cântăreaţa Mirela Pană interpretează rolul Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin. Multimedia – Cristina Baciu, scenografia – Lăcrămioara Dumitrașcu.

Bilete pentru cele două reprezentații pot fi achiziționate la Centrul „Jean Constantin” din Bulevardul Ferdinand nr. 56 (fostul cinematograf Republica), dar și online, pe platforma MyStage:

https://www.mystage.ro/#/f=0+0+teatrul-de-stat-constanta_179+0+0

„Cu această ocazie, mulțumim, și în numele spectatorilor noștri, celor două instituții care ne acordă sprijin prin punerea la dispoziție a spațiilor pe care le administrează: Biblioteca Județeană „I.N. Roman” și Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”.”

TSC Constanța

Reamintim că sediul Teatrului de Stat Constanța a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Creșterea cazurilor de covid a frânat brusc în Constanța

Wed Feb 2 , 2022
Numărul cazurilor de Covid din municipiul Constanța este în creștere, în ultimele 24 de ore, dar creșterea a frânat brusc. Dacă luna trecută vorbeam de majorări de 25% de la o zi la alta, în ultimele săptămâni a fost de circa 9 – 10%, pentru ca de data aceasta să […]
covid constanța