Teatrul Oleg Danovski va fi reabilitat. Lucrările vor dura cel puțin trei ani

A fost atribuit contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului „Reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski”. Contractul presupune întocmirea studiilor de teren, a expertizei tehnice, a auditului energetic, a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a proiectului tehnic și a documentației tehnice pentru autorizația de construire.  

Valoarea acestui contract este de 677.353,06 lei fără TVA iar durata este de 36 de luni.  

Construcția care datează din anii 1920 a fost inițial sala de festivități a Liceului „Mircea cel Bătrân”. În 1951 a fost transformată în teatru și a devenit cea mai mare scenă a Dobrogei de la acel moment. De atunci, în cei peste 70 de ani de existență, această clădire a găzduit mii de spectacole de teatru, operă și operetă, balet.  

Aici și-au desfășurat activitatea Teatrul pentru copii, Teatrul Dramatic, Opera constănțeană, Orchestra simfonică și, din 2004, funcționează Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.  

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

„Noaptea minții”. Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, decopertat la câteva zile după ce a fost reasfaltat

Wed Oct 5 , 2022
O porțiunea a bulevardului Alexandru Lăpușneanu din Constanța a fost decoperată, în ciuda faptului că fusese reasfaltată în urmă cu circa două săptămâni. Situația a fost semnalată pe pagina sa de personală de un constănțean, dr. Adrian Barbu. „Noaptea minții! După ce au turnat covorul asfaltic in urma cu mai […]