Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, în doliu

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cu multă durere în suflete, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” își ia rămas bun de la un coleg drag, DICRAN ASARIAN, trecut în neființă pe 14 septembrie 2020.

Dicran Asarian a fost, vreme de 35 de ani, tehnician de sunet la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”. S-a născut  la Constanța, la 16 decembrie 1956. A moștenit talentul și pasiunea pentru muzică, de la tatăl său care a fost instrumentist în orchestra Ansamblului “Brâulețul”.

Dicran Asarian a fost un excepțional profesionist, care a asigurat sonorizarea impecabilă a spectacolelor curente de la sediu, dar și in deplasări sau festivaluri naționale și internaționale. Era un maestru al efectelor sonore, al imprimărilor, reușind întotdeauna să facă cât mai sugestivă interpretarea actorilor. Avea în studioul de sunet al teatrului, o fonotecă foarte bine organizată. Era un veritabil om orchestră: cânta la diverse instrumente. A făcut parte din formația „Poesis”- grup muzical cu care a colaborat și Teatrul Dramatic Constanța si Teatrul de Păpuși Constanța. A fost și un foarte bun  compozitor, compunând muzica pentru foarte multe spectacole ale teatrului. Pentru spectacolul „Punguța cu doi bani” (spectacol jucat cu succes și la un festival internațional de teatru) a compus muzica pe care a si interpretat-o pe viu, creând chiar un personaj în spectacol: Omul orchestră.

 Pentru muzica  spectacolelor „Inimă  rece ” și „Secretul pădurii bătrâne” (acesta din urmă, fiind o colaborare  cu Teatrul de Păpuși din Ploiești) ambele în regia lui Cristian Pepino, a fost  premiat la Festivalul  Teatrelor pentru Copii și Tineret- Focșani.

„Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om deosebit de sensibil și talentat, ce și-a făcut meseria, cu mult drag și dedicație. Odihnească-se în pace!”, a transmis echipa Teatrului „Căluțul de mare”

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent

One comment

 • ANGHEL CURTY JR.

  SE IMPUNE O ERATĂ: DICRAN S-A NĂSCUT ÎN 1966 ȘI NU ÎN 1956! NE CUNOȘTEAM DE CÂND ERA PRIN LICEUL DE MUZICĂ, APOI FIIND COLEGI DE CENACLU ÎN CENACLUL LITERAR-ARTISTIC “EVENIMENT”, ETC., FIIND DE O SEAMĂ CU UNA DINTRE SURORILE MELE!

Leave a Reply

Your email address will not be published.