Techirghiol va avea gaze naturale

gaze techirghiol
Iulian Soceanu, primar Techirghiol

COMPLETARE 2 iulie. Astăzi s-a dat startul lucrărilor. Detalii AICI.

COMPLETARE 29 iunie. Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, a anunțat că azi, 29 iunie, a predat amplasamentul către SC Megaconstruct, în vederea realizării rețelei de distribuție a gazelor în orașul Techirghiol. Detalii AICI.

Localitatea Techirghiol va avea rețea de gaze naturale. Primele imobile vor fi racordate în iarna anului viitor.

În timpul conferinței de presă în care a fost prezentată investiția, primarul PNL, Iulian Soceanu, a ținut să mulțumească public și călduros Consiliului Județean Constanța, condus de Marius Horia Țuțuianu, PSD, dar și unui senator PSD: Nicolae Moga.

Proiectul „Înființare distribuție gaze naturale în orașul Techirghiol” are o valoare totală de 10.3252929 lei fără TVA, din care con 5.515.705 lei fără TVA este contribuția Primăriei Techirghiol, iar cu restul vine concesionarul care a câștigat licitația, SC MegaConstruct.

„Este cel mai important proiect pe care mi l-am asumat în campania electorală, în 2016. Astăzi, după multe emoții, multe lupte cu tot ceea ce a însemnat de-a lungul timpului, avem onoarea să semnăm acest contract. Vreau să aduc mai multe mulțumiri care nu cred că pot fi suficiente doar din cuvinte, pentru că toți pe care o să-i enumăr au făcut parte din tot ceea se întâmplă astăzi, au depus efort. Aș dori în primul rând să mulțumesc Consiliului Local. Mulțumesc colegilor din primăria Techirgiol pentru efortul care l-au depus. vreau să mulțumesc Consiliului Județean Constanța pentru sprijin, Prefecturii Constanța, OCPI, SC Enel, și nu în ultimul rând senatorului Nicolae Moga, pentru efortul pe care l-a făcut de modificare a Legii Energiei”

Iulian Soceanu, primar Techirghiol

Perioada concesiunii este de 49 de ani.

De azi în trei luni de zile, societatea MegaConstruct trebuie să realizeze proiectul tehnic.

„Estimăm ca în maxim doi ani de zile să finalizăm lucrările aferente distribuției de gaze naturale în Techirghiol. Sperăm să depășim cât mai ușor faza de organizare, care nu este controlată de operator. Ne dorim ca la anul, în iarnă, jumătate de oraș să fie racordat. Asta înseamnă circa 20 de kilometri de rețea”, a declarat Cătălin Ivan, directorul MegaConstruct.

Primarul a spus că primul lucru pe care îl întreabă investitorii este dacă localitatea are gaze naturale.

„Peste 70% din locuitori de-abia așteaptă ziua în care se vor branșa la rețeaua de gaze”, a mai spus acesta.

Conferință de presă susținută de primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, și directorul general al MegaConstruct, Cătălin Ivan (sursă video: transmisie live pe pagina de Facebook a primarului Iulian Soceanu)

MegaConstruct SA este și concesionarul rețelei de gaze naturale în mare parte din sudul litoralului. Compania aparține familiei răposatului Dan Grigore Adamescu.

Potrivit Confidas.ro, compania a avut în anul 2018 o cifră de afaceri de 130.243.585 lei (de circa 11 ori mai mult decât în 2008), un profit de 5.038.828 și, în medie, 105 angajați.


Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.