Telefon special pentru bolnavii de covid la Spitalul Județean Constanța

Incepând din această săptămână SCJU Constanța vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu SARS CoV-2  și al aparținătorilor desemnați ai acestora, cu o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informații despre starea generală  de sănătate a acestor pacienți. Conducerea SCJU a recurs la această soluție pentru a facilita comunicarea cu aparținătorii, având în vedere faptul că timpul personalului medical este alocat în primul rând consultațiilor și tratamentului pacienților infectați cu noul coronavirus, și apoi comunicării cu aparținătorii.

Astfel, pacientul poate desemna o singură persoană căreia i se pot comunica datele cu privire la starea sa de sănătate. Aparținătorii desemnați de către pacienți pot cere informații la nr. 0736603824 zilnic, între orele 10.00-13.00. Solicitările vor fi centralizate și, ulterior, apartinătorii vor fi contactați de către personalul abilitat și vor primi informații.

Rugăm familiile pacienților internați să înțeleagă și să respecte această decizie.”, spun reprezentanții spitalului.

Linia 0736603824 este dedicată exclusiv aparținătorilor  desemnați ai pacienților diagnosticați cu COVID-19 iar preluarea apelurilor se face zilnic în intervalul orar 10.00-13.00.

Aparținătorul desemnat este persoana indicată de pacient, trecută în foaia de observație clinică generală (nume, prenume, număr de telefon). Persoanele care nu sunt trecute în foaia de observație clinică generală nu vor primi informații despre starea pacientului decât în cazuri excepționale (ex. pacientul este în stare gravă și nu se cunosc persoanele de contact, etc). Conform Art. 10 (cap.II), Legea 46/2003, rudele si prietenii pacientului pot fi informați despre evolutiainvestigatiilor, diagnostic si tratament, cu acordul pacientului.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.