Temperaturi de 33 de grade în Dobrogea

Meteorologii au anunțat că vremea este în încălzire, în Dobrogea, iar temperaturile vor ajunge la 33 de grade Celsius.

Autoritatea Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru perioada 11 – 24 iunie 2018.

În Dobrogea, temperaturile se vor menține în majoritatea zilelor din interval peste cele climatologic specifice acestei perioade din an în partea continentală a regiunii, unde va predomina o vreme călduroasă, cu medii ale maximelor de 30…33 de grade și ale minimelor de 15…18 grade. Vremea va fi caldă și pe litoral unde, în medie, sunt estimate maxime diurne de 24…27 de grade, cu probabilitate relativ mare ca în perioada 20-23 iunie să se atingă valori mai ridicate.

Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă pe durata perioadei de referință, fiind de așteptat averse pe spații mici și în general slabe cantitativ. Pentru intervalul 16 – 18 iunie sunt estimate ploi mai frecvente, posibil moderate sau însemnate cantitativ, în special în partea continentală a regiunii.

La munte, variațiile termice de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, vremea mai caldă decât normal fiind predominantă; astfel, maximele vor fi de 19…24 de grade, iar minimele de 9…13 grade, în medie.
Ploile vor fi prezente în aproape fiecare zi, după-amiaza, în majoritatea masivelor, iar local pot fi torențiale. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină, iar probabilitatea ca fenomenele să se semnaleze pe spații mai extinse și să fie mai intense va fi mai ridicată în perioada 13-15 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.