Tentative de înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”


La data de 11.01.2017, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, din Constanța, despre faptul că la ora 23.30, a fost sunată pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind fiul ei, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier.

Persoana necunoscută i-a mai spus că are nevoie de suma de 3.000 de lei, după care a închis receptorul fără a mai oferi alte detalii.

La data de 12.01.2017, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Constanța, despre faptul că la ora 21.30, a fost sunată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier.

Femeia a intenționat să-și cheme la telefon soțul, moment în care apelanta a închis convorbirea fără a solicita o sumă de bani și a mai oferi alte detalii.

În ambele cauze polițiștii au deschis anchete în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptelor.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victimeNU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.