Teo Hira a dispus un audit referitor la repartizarea locuințelor ANL. Aproape 60% dintre beneficiari au declarat că sunt bolnavi de astm

Oare cine nu-și dorește o locuință pentru care să plătească o chirie mică și pe care să o și poată cumpăra ulterior? Să vrei e una, să poți e alta. Cu toate acestea, au putut și unele persoane care nu aveau dreptul. Acest lucru a reieșit de pe urma auditului pe care l-a cerut directorul RAEDPP, Teo Hira pentru ANL-urile repartizate angajaților regiei, foștilor angajați și rudelor acestora.

A dat dispoziție pentru realizarea acestui audit imediat ce a preluat conducerea instituției. Raportul a fost gata acum câteva zile.

A fost supusă analizei perioada 2002 – 2020, a explicat acesta în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV.

„În total, au fost repartizate pentru angajați și foști angajați un număr de 37 de locuințe: 19 pentru angajați, 18 pentru rude. La acest moment, 8 au renunțat, 15 le-au și cumpărat, conform legii, iar 14 mai au în prezent contracte de închiriere.

Acesta a explicat că în perioada 2015 – 2019 s-au repartizat 17 locuințe, dar că în acea perioadă legislația nu a prevăzut criterii de ierarhizare. Așadar, se puteau acorda discreționar. În plus, la începutul anilor 2000, repartizarea se făcea de primărie.

Așadar, s-a verificat perioada 2014 – 2015 și 2019 – 2021, când s-au acordat 17 locuințe.

„Din punctul de vedere al auditorului, din cele 17 locuințe, una nu a îndeplinit nici măcar criteriile de acces obligatorii. Din cele 16 rămase, la un exercițiu făcut de auditor, care a făcut punctaje, 8 au fost punctate întocmite în mod corect, iar 8 au avut punctaje diferite. Din aceste 8 cu punctaje diferite, 6 nu îndeplineau punctajul pentru a primi o locuință ANL. Repet, este punctul de vedere al auditoriului intern. Numitorul comun al celor mai multe repartiții a fost că au beneficiat de un punctaj crescut din cauza adeverințelor medicale pe care le prezentau. Aproape 60% din cei care au beneficiat de locuințe ANL au avut astm.”, a spus Teo Hira.

Raportul care i-a fost prezentat directorului RAEDPP a ajuns acum la Departamentul Juridic. Acesta va da un punct de vedere, iar conducerea regiei va acționa în consecință.

„Am prezentat acest raport inclusiv consiliului de administrație, care a hotărât ca, în situația în care Departamentul Juridic ne va spune că e nevoie să facem plângere penală, o vom face fără îndoială. Dar nu aceste este rolul auditului. Rolul său este că ar trebui să ne arate drumul corect pe care să mergem.”, a spus Teo Hira.

Interesant este că auditul nu a cuprins și modul în care actualul ministru al Justiției, Stelian Ion, a obținut o garsonieră ANL. Și acesta a depus o hârtie care atesta că are astm.

„TBC-ul pe care l-am avut la 4 ani a lăsat urme severe. Peste acestea, multiplele pneumonii și pleurezii și astmul bronșic mi-au accentuat afecțiunile pulmonare. Faptul că am practicat sport de performanță vreme de 4-5 ani m-a ajutat foarte mult, însă fibroza pulmonară este acolo, le pun la dispoziție distinșilor jurnaliști, contracandidaților mei și tuturor comisiilor medicale actele medicale, radiografiile și analizele făcute de-a lungul timpului”, a explicat Stelian Ion, după ce subiectul a fost prezentat de presă.

Auditul RAEDPP nu a cuprins și garsoniera lui Stelian Ion, pentru că aceasta a făcut parte dintr-un audit comandat de Primăria Constanța în anul 2020, când aceasta era condusă de Decebal Făgădău.

Detalii despre subiect puteți vedea în emisiunea menționată, pe care am postat-o mai jos. Partea despre ANL-uri începe de la minutul 26.00.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A fost cutremur în Constanța

mie aug. 18 , 2021
Un cutremur cu magnitudinea de 2.2 grade s-a produs, în județul Constanța, ieri, la ora 22.52. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, este vorba despre un seism subcrustral care a avut loc la 17 kilometri adâncime, la intersecția coordonatelor 44.0743°N / 27.3421°E, în apropiere de localitatea Almalău. Epicentrul a fost […]

V-ar putea interesa și: