Teo Hira, director RAEDPP Constanța: „Avem de-a face cu atributele unui stat mafiot”. Ce exemple a dat

Teo Hira, stânga, în platoul Dobrogea TV. Sursă foto: captură video
Teo Hira, stânga, în platoul Dobrogea TV. Sursă foto: captură video

Teo Hira, directorul RAEDPP Constanța, a declarat, în emisiunea „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, moderată de Cristian Hagi că, după ce a preluat conducerea regiei și a verificat o parte din documente, a avut impresia că „are de-a face cu atributele unui stat mafiot”. Este vorba despre un stat care „cumpără scump și vinde ieftin”, a explicat.

Un exemplu concret este faptul că RAEDPP, cel mai mare administrator de fond locativ din municipiul Constanța, plătește chirie pentru propriul sediu. Luna trecută, chiria și utilitățile au fost de circa 17.000 de lei.

„Regia putea foarte ușor să se mute în alt sediu”, a spus, subliniind că lucrează pentru ca acest lucru să se poate realiza cât mai curând.

Teo Hira a vorbit și despre contractele de asociere ale regiei, despre care spune că sunt păguboase pentru aceasta.

„Există contracte de asociere în Mamaia, prin care RAEDPP primește un procent din profitul acelor firme – care sunt pe pierdere – dar nu mai puțin de 8 dolari pe metru pătrat pe teren. Pe an! Vorbim de zona Cazino din Mamaia”, spune acesta.

Unele din aceste contracte au fost încheiate în anii 2000. Multe dintre ele expiră în 2022, dar altele de-abia în 2040.

Un alt exemplu este un hipermaket din piața Dragoslavelor, cartierul Faleză Nord. Terenul este al RAEDPP, iar aceasta primește 85 de dolari pe lună.

Altul este fostul WC din parcul Tomis II, unde s-a construit o cafenea. WC-ul nu mai funcționează, iar regia primește 200 de euro pe lună pentru un spațiu care se închiriază, pe piața liberă, cu sume cuprinse între 1.500 și 2.000 de euro, conform estimării directorului RAEDPP.

O altă problemă a fost întâlnită la parcul auto. „Avem mașini ale foștilor directori care au consumat 250 de litri de motorină pe lună”, spune Teo Hira. Este vorba despre Dacii Duster care „nu prea aveau nici foi de parcurs”. Acesta a precizat că, de trei săptămâni de când conduce o mașină de serviciu, nu a reușit că consume un plin.

Emisiunea poate fi urmărită în întregime mai jos.

Vă recomandăm și:

RAEDPP Constanța închiriază mașinile foștilor directori

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • constanteanul atent la detalii

    Daca vroia cu adevarat, muta sediul in 48 de ore de la preluarea functiei. Probabil asteapta sa construiasca un sediu nou. Stiti, proiectarea, avizele, licitatia de executie cu tot cu contestatii, etc. Un mandat nu cred ca va fi suficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.