Teologul care se ocupă de energia românilor

Ciprian Pandea are 36 de ani, este doctor în teologie al Universității Ovidius din Constanța și angajat ca expert în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, printre altele.

A absolvit Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”, Slobozia în perioada 1 septembrie 2002 – 20 iunie 2007. În 2011 a absolvit Universitatea din București – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, iar în 2013 a făcut un masterul de Teologie Sistematică la Universitatea Ovidius din Constanța. Urmează, tot aici, studii doctorale, în perioada 2013 – 2017.

Între timp, între 2010 și 2015 a fost profesor de religie la Scoala cu clasele I-VIII, comuna Stefan cel Mare, județul Călărași.

Între 2012 și 2014 apare ca angajat în calitate de expert local de Societatea de Ajutorare ELEN pentru Promovarea si realizarea obiectivelor comune in domeniului ocupării forței de muncă în cadrul proiectului „Împreuna pentru un viitor mai bun”.

Între 2013 și 2015 a fost și Organizator relaţii – Responsabil cu animarea teritoriului GAL „Bărăganul de Sud- Est”, iar mai apoi director executiv.

În perioada când era profesor, urma studii doctorale și era expert local a fost și consilier județean (2013 – 2017).

2017 în prinde în funcție de președinte interimar PSD. A fost apoi președinte plin. A fost demis de la conducerea PSD Călăraşi în toamna lui 2018, motivul fiind semnarea unei declarații prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În 2020 se înscrie în PNL.

În martie 2017 este subsecretar de stat în Ministerul Tineretului, până în iulie. Din iulie 2017 devine secretar de stat.

Ciprian Pandea, doctor în teologie, fost profesor de teologie, este în prezent expert în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În octombrie – noiembrie 2018 a fost și membru în Consiliul de Administrație al CNAIR, dar și membru de comisie în Hidroelectrica, o companie energetică a statului român. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este o companie de interes strategic național din România care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și care are ca misiune implementarea programelor de dezvoltare a rețelei de drumuri publice.

Tot în 2018, soția, care era coordonator la Centrul de zi pentru copii Sfântul Nicolae, apare în declarația sa de avere în calitate de consilier în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. În declarația de avere depusă în octombrie 2020, Ciprian Pandea apare ca expert la ANRE, iar în dreptul soției nu mai este niciun venit.

Din 21 decembrie 2020 este senator PNL de Călărași. În perioada 23 decembrie 2020 – 31.08.2021 a fost secretar al Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației, iar din 1 septembrie 2021 este vicepreședinte în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului.

În septembrie 2021, acesta apăra decizia liberalilor de a-l numi la șefia Gărzii de Mediu pe fiul primarului PNL din comuna Jegălia, spunând că are studii în domeniu. „Este un om cu studii în domeniu: Alexandru Lucian Vasile a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură și Exploatare forestieră a Universității Transilvania Brașov, și un master în 2016 la aceeași instituție de învățământ superior”, a spus liderul PNL Călărași.

Oare despre el ce poate să spună? Cum te califică studiile în teologie pentru un post în energie?

Ciprian Pandea nu avea, în 2018, case, bunuri, cash, terenuri. Avea numai un VW. În ianuarie 2021, deține 1,2 ha de teren, cumpărate în 2018, are peste 460.000 de lei în bancă, dar și 8.500 de euro. A obținut și dividende de 360.000 de lei de la două SRL-uri. Tot acolo spune că a împrumutat PNL cu 133.800 de lei, contribuție la campania parlamentară.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trafic îngreunat pe bd. Tomis din Constanța

joi ian. 6 , 2022
Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis (bl. T3) din municipiul Constanța, echipele RAJA efectuează lucrări pe prima bandă de circulație de pe acest bulevard – zona Mega Image. Astfel, astăzi – 06 ianuarie 2022, în intervalul […]
raja avarie

V-ar putea interesa și: