Terasele se deschid pe 1 iunie. Sezonul estival, probabil pe 15 iunie

Terasele se deschid pe 1 iunie, iar sezonul estival ar putea începe în data de 15 iunie, dar asta nu e foarte sigur, a anunțat joi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

„Dacă vorbim de deschiderea turismului şi de data de 15 iunie, ne gândim din ce în ce mai serios să dăm drumul la sezonul turistic în data de 15 iunie pe litoralul românesc, pentru că observăm că, cel puţin până acum, vorbim de o pantă descrescătoare a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. iar începând cu data de 1 iunie vom deschide, aşa cum am promis, terasele, urmând ca probabil până mâine să publicăm un ordin comun împreună cu Ministerul Sănătăţii cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte proprietarii teraselor, să poată în siguranţă să se ia masa, să poată savura o cafea sau o bere. Să nu uităm că a venit căldura şi chiar avem nevoie de o răcorire pe o terasă”, a declarat joi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la Digi 24.

De asemenea, vor fi reguli şi pentru deschiderea efectivă a hotelurilor, spune oficialul.

„Dacă va fi nevoie să deschidem şi restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, în aşa fel încât să nu stârnim cumva o creştere a îmbolnăvirilor. Cred că vom găsi cele mai bune soluţii în aşa fel încât turiştii să se simtă în siguranţă când se duc pe litoralul românesc sau la muncă”, a adăugat ministrul.

El afirmă că România este, din acest punct de vedere, în trend cu ţările din regiune, precum Grecia şi Bulgaria.

„Noi facem evaluări la două săptămâni, următoarea evaluare este la 15 iunie. Acum suntem pe finalul primei evaluări, primele două săptămâni după finalizarea stării de urgenţă şi observăm că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a scăzut, mă aştept – dacă toată lumea respectă regulile, şi am văzut că toată lumea respectă regulile şi le mulţumesc românilor pentru acest lucru – sunt optimist şi cred că va urma o curbă descrescătoare în continuare, în aşa fel încât să ne putem permite să relaxăm şi mai mult măsurile de siguranţă”, a mai spus Virgil Popescu.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Sistem de supraveghere video și control acces de 23 milioane lei pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Thu May 28 , 2020
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Sistem de supraveghere video, control acces la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța”. „Având în vedere că Aeroportul Constanţa  este un obiectiv de interes public de importanță strategică, militară, comercială și turistică care deservește zona de Sud-Est a […]