Termoficare Constanța dă drumul la debranșări cu o lună întârziere față de anul trecut

radet debransare constanta

După ce am scris că Termoficare SRL forțează legea pentru a ține abonații în sistem și după ce directorul Liviu Popa nu a dorit să ne ofere niciun punct de vedere, societatea a dat drumul la debranșări.

Până acum, la categoria „Deconectare/debranșare” de pe site apărea un comunicat de presă manipulator, în care scria că debranșările sunt interzise. Asta deși, anul trecut, cererea de debranșare era publicată pe site încă din 2 mai.

Astăzi, 22 mai, pe site apare un comunicat de presă referitor la modalitate de debranșare.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, operațiunile de deconectare/debranșare  de la sistemul de termoficare se desfășoară în afara perioadei de furnizare a căldurii.

Astfel, societatea Termoficare Constanța SRL anunță că în acest an intervalul de timp în care proprietarii imobilelor racordate la sistemul de termoficare pot depune  solicitări de deconectare/debranșare de la sistemul de termoficare sau de sigilare pe poziția închis a robinetelor amplasate pe corpurile de încălzire, va fi 01 iunie 2023 (ora 800) – 01 septembrie 2023 (ora 1630).

Solicitările depuse în afara perioadei menționate mai sus nu vor fi luate în considerare.

Societatea nu spune de ce nu a publicat acest anunța mai devreme, de la 1 mai, de pildă, așa cum prevede legea care spune că debranșările se fac atunci când nu se furnizează agent termic. Pe 1 mai nu se mai furniza.

„Totodată, societatea Termoficare Constanța SRL aduce la cunoștință consumatorilor săi că autoritatea publică locală desfășoară în această perioadă programe ample de modernizare a sistemului local de termoficare, în vederea creșterii gradului de confort al populației și scăderea substanțială a costului energiei termice furnizată în sistem centralizat, astfel recomandăm consumatorilor ca înainte de a lua o decizie cu privire la deconectarea/debranșarea de la sistemul de termoficare să analizeze care sunt costurile generate de înlocuirea sursei de încălzire pe termen mediu și lung.”, se arată în comunicat, fără să se prezinte nici măcar un cost comparativ sumar.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oil Terminal își caută director general și financiar

lun mai 22 , 2023
Societatea OIL TERMINAL S.A și-a informat acționarii și investitorii că administratorii au aprobat, la începutul lunii mai, procedura și criteriile de selecție ale directorului general și directorului financiar, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. În prezent, poziția de director general provizoriu este ocupată de […]
oil terminal

V-ar putea interesa și: