Teroare în Istanbul. Șase morți, peste 50 de răniți în urma explozii pe un bulevard pietonal

O explozie puternică a avut loc, duminică, pe celebrul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a anunţat că în urma exploziei au murit șase oameni şi au fost răniţi 58.

Acesta a precizat că explozia a avut loc aproximativ la ora locală 16.20.

Imagini au fost postate pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locale cu privire la explozia produsã în zona pietonalã Istiklal din Istanbul şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi situaţia persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii incidentului. Autorităţile locale au transmis reprezentanţilor consulari că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime, spune ministerul. MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537.

MAE menţionează că, până la acest moment, autorităţile locale au transmis reprezentanţilor consulari că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Istanbul continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541,  +90 212 3580516, +90 212 3583537 , apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Președintele Turciei: A fost un „atac perfid”

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, duminică, după explozia sângeroasă de pe bulevardul pietonal Istiklal din Istanbul, că a fost un „atac perfid” şi că toţi cei vinovaţi vor da socoteală.

“Imediat după atacul perfid, au fost trimise echipe de salvare şi poliţişti, iar răniţii au fost transportaţi rapid la spitalele din zonă. Unităţile avizate ale statului nostru depun eforturi pentru a-i scoate la iveală pe autorii acestui atac perfid. Eforturile de preluare a controlului Turciei şi naţiunii turce prin teroare nu au avut succes, nu au şi nu vor avea succes. Poporul nostru să fie sigur că toţi cei vinovaţi de ce s-a întâmplat pe bulevardul Istiklal vor primi pedeapsa cuvenită”, a spus Erdogan, potrivit Sabah.

Klaus Iohannis a transmis condoleanțe

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică pe Twitter, Condoleanţe tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie şi însănătoşire grabnică celor răniţi, după explozia care a avut loc în Istanbul, şeful statului afirmând că România este alături de poporul turc, în aceste momente dificile.

”Suntem profund întristaţi de veştile îngrozitoare care vin din Istanbul. Condoleanţe tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie şi însănătoşire grabnică celor răniţi”, a scris preşedintele în mesaj.

”România este alături de poporul turc, în aceste momente dificile”, mai afirmă şeful statului pe Twitter. 

Foto: Twitter

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Tragedie pe Autostrada A3. O mamă a murit sub privirile îngrozite ale fiului său de 15 ani

Sun Nov 13 , 2022
Imagini cumplite astăzi, pe Autostrada A3, în judeţul Cluj. O femeie de 41 de ani a murit pe loc, sub privirile fiului său de 15 ani a fost rănit. Maşina în care se aflau, condusă de un bărbat de 29 de ani, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit violent […]