Tesla va construi o stație de tip supercharger în Constanța

tesla statii incarcare romania

Compania Tesla va construi o stație de tip supercharger în municipiul Constanța. Potrivit datelor oficiale, publicate chiar pe pagina de internet a constructorului de mașini, acest lucru ar trebui să se întâmple în trimestrul al patrulea al acestui an.

Tesla precizează că data și locul instalării se pot schimba.

Tesla operează deja două staţii Supercharger în România (Bucureşti şi Timişoara), permiţând astfel călătoriile pe distanţe lungi şi conectând proprietarii actuali şi viitori la reţeaua europeană Tesla, formată din peste 6.000 de puncte Supercharger individuale, distribuite în peste 600 de staţii.

Trei staţii suplimentare urmează să fie deschise anul acesta în cele mai importante oraşe din România.

Există 20.000 de staţii Supercharger la nivel global şi peste 6.000 în toată Europa, distribuite în peste 600 de staţii. Tesla operează deja două staţii Supercharger în România: Timişoara şi Bucureşti, având în plan să deschidă şi în Sibiu şi Piteşti.

Tesla a anunțat și că anul acesta va fi inaugurat primul service din România. Acesta va oferi clienților Tesla acces la serviciile producătorului. Până când acesta va fi inaugurat oficial, Tesla va lansa un serviciu denumit Service Mobil, pentru toți clienții existenți.

Tesla a deschis ieri site-ul oficial al companiei în limba română şi showroomul din mallul Promenada, iar începând de luni cei interesaţi pot efectua inclusiv drive-test cu maşinile Tesla. Momentan doar Model 3 va fi disponibil în România oficial.

Preţul de pornire pentru Model 3 începe de la 42.990 de euro, acesta fiind şi cel mai accesibil, mai ales că prin Rabla Plus va putea fi cumpărat cu puţin peste 30.000 de euro. Livrările pentru Model 3 vor începe din septembrie 2021, iar în 2022 pentru Model S şi Model X.

Constanța nu stă foarte bine la capitolul stații de încărcare pentru mașini electrice. Există câteva locuri, în special în parcările marilor magazine. Două mai pot fi găsite în ceea ce ar fi trebuit să fie prima parcare smart din Constanța, care nu mai este, însă, deloc smart. Detalii: Singura parcare inteligentă din Constanța s-a cam… prostit. La o simplă căutare pe Google, în Constanța găsim 14 astfel de puncte de încărcare, pe când în Cluj-Napoca găsim 42.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.