Teste false pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, descoperite la granița de la Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au depistat doi cetățeni român și doi cetățeni turci care au prezentat autorităţilor competente teste negative false pentru detecția infecţiei cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a evita măsura carantinării.

În cursul zilei de 06.01.2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat doi cetățeni români și doi cetățeni turci, toţi bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 50 de ani, călătorind cu un autoturism. Aceștia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Constanţa, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu respecta condițiile de fond, iar datele înscrise în ele nu sunt reale.
În prezent, polițiștii de frontieră constanţeni efectuează verificări față de cele patru persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanţa au dispus carantinarea persoanelor în cauză, pentru o perioada de 14 zile, la adresele declarate de către acestea.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pandemia de coronavirus a înregistrat două recorduri negative

vin ian. 7 , 2022
Pandemia de coronavirus a înregistrat două recorduri negative în municipiul Constanța, azi. În primul rând, este pentru prima dată în acest an când incidența a depășit pragul de 1 caz la mia de locuitori. Și l-a depășit bine, de la 0,95, ieri, la 1,22. În al doilea rând, s-a înregistrat […]
constanta de sus

V-ar putea interesa și: