TESTOSTERON – premieră la Teatrul de Stat Constanța

Testosteron
Testosteron. Afișul piesei

La debutul unui interval de timp dedicat, în fiecare an, femeilor, în datele de 2, 3, 4 martie, de la ora 19.00, Teatrul de Stat prezintă noua sa premieră, cu titlul „TESTOSTERON” şi cu şapte bărbaţi în distribuţie.

Aşadar, ca alternativă culturală la tradiţionalele spectacole de striptease masculin, aveţi ocazia să-i urmăriţi, pe scena TSC, pe Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu, într-o adaptare a tânărului regizor timişorean Traian Şoimu după piesa de succes a scenaristului, regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz.

Așa cum ne spune chiar regizorul Traian Șoimu, vom vedea pe scenă șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi…”

Comedia – cult „Testosteron” a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.

În 2007 piesa a fost ecranizată cu mare succes, având circa 1,4 milioane de spectatori și fiind prima dintr-o serie de comedii ce au înnoit paradigma umorului polonez în primul deceniu al mileniului 3.

Filmele regizate și produse de Saramonowicz au totalizat 4,6 milioane de spectatori, circa un sfert din numărul total de bilete vândute în Polonia în această perioadă.

Scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.

Zen ResidenceOne thought on “TESTOSTERON – premieră la Teatrul de Stat Constanța

  1. Din cauza limbajului vulgar şi a scenelor violente , am părăsit sala inainte de a se termina piesa. Este revoltător când vezi că astfel de texte sunt ” apreciate” în România şi străinătate de către criticii de teatru….. Suntem sătui de vulgarităţile din stradă.Oare mai trebuie să dăm bani ca să ascultăm aceleaşi vulgarităţi????? Ce fel de teatru “cult” este acesta?? Aşa educăm tineretul astăzi?????? Treziţi-vă domnilor regizori!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Premieră amânată

Mon Feb 26 , 2018
Spectacolul de mâine MARȚI, 27.02.2018, de la ora 10.00, „Prințesa și broscoiul” a fost anulat datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.   Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.
teatru copii elpis