Thailanda. Cea mai mare operațiune de salvare din ultimul deceniu

copii peșteră thailanda
Copiii sunt captivi în peșteră de două săptămâni (foto: SkyNews)

Completare 9 iulie, ora 20.09 Opt copii sunt acum în siguranță. Cei 4 salvați azi au declarat că le este frig, dar sunt în regulă. Operațiunile pentru salvarea celor 4 copiii care au mai rămas în peșteră și a antrenorului vor fi reluate marți dimineață.

Completare 9 iulie, ora 15.56 Potrivit unor surse BBC, încă patru copii au fost scoși din peșteră.

Completare ora 17.29 Șeful operațiunilor, Narongsak Osottanakorn, a spus că cei patru copii scoși din peșteră sunt în condiții „perfecte”. Acesta a mai spus că operațiunile de salvare au fost sistate până dimineață. La operațiuni au participat 90 de scafandri, 40 din Thailanda și 50 de peste hotare.

Completare ora 16.10 Militarii thailandezi au confirmat că, până acum, 4 copii au fost scoși. Toți au fost transportați la spital.

Completare ora 15.30 Doi copii au fost scoși din peșteră, a declarat Tossathep Boonthong, șeful Departamentului de Sănătate din zona Chiang Rai, unde s-a întâmplat evenimentul. Doctori din Australia au intrat în peșteră și au triat copii, luând decizia ca cei mai slăbiți să iasă primii.

Peste 1.000 de oameni din întreaga lume se luptă să salveze 12 copii și antrenorul lor, captivi într-o peșteră din Thailanda.

Aceștia au fost surprinși de ploaie acum două săptămâni, iar drumul de ieșire a fost inundat.

Au fost găsiți acum cinci zile, iar de atunci autoritățile lucrează non-stop pentru a-i scoate la suprafață.

În această dimineață, operațiunea de salvare propriu-zisă a fost demarată, și sub presiunea prognozei meteo, care anunță ploi în viitoarele zile. (La scurt timp după publicarea acestei știri, a început să plouă puternic.)

Cei 12 copii sunt într-o stare relativ bună. Unul dintre ei, de exemplu, a rugat-o pe profesoară să nu le dea prea multe teme. Cu toate acestea, operațiunea de salvare este extrem de dificilă. Scafandri profesioniști îi vor călăuzi pe copii spre ieșire, pentru că unele părți sunt inundate. Unii copii nu știu să înoate, dar au luat lecții în ultimele zile.

Drumul de la intrarea în peșteră până la copii și înapoi durează circa 11 ore!

Copii au fost împărțiți în trei grupe. Prima va avea patru copii, celelalte două câte trei. Antrenorul se va afla în ultima.

Un militar din forțele speciale thailandeze și-a pierdut viața zilele trecute, după ce a intrat în peșteră și a rămas fără oxigen, pe drumul spre ieșire.

Salvatorii au început operațiunea (foto: Asia Times)

Copiii vor fi scoși unul câte unul. Operațiunea va dura, cu totul, circa trei zile.

Știri live de la fața locului puteți urmări pe BBC, dacă dați click AICI.

Harta peșterii
Harta peșterii
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RAJA activează Comandamentul pentru Situații de Urgență

Sun Jul 8 , 2018
În urma avertizărilor meteorologice de instabilitate atmosferica accentuată, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, cantitățile de apă depășind 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, pentru a interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea […]
raja ploi