Ți-a luat poliția permisul de conducere? Doi deputați ALDE vor ca tu să alegi când ți se suspendă

 Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu. Foto: cdep.ro
Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu. Foto: cdep.ro

Doi politicieni ALDE care au rămas fără permis au inițiat o lege care spune că șoferii cărora li se suspendă permisul pot alege, în decurs de un an, perioada de suspendare. Legea a fost adoptată tacit de Senat. Asta nu înseamnă însă că este în vigoare.

Termenul pentru dezbatere şi vot în Senat – prima Cameră sesizată în acest caz – s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanţei a fost citită, miercuri, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

„În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat, potrivit Agerpres.

În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu explică că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie.

„La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, se mai arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

În martie 2019, când a depus proiectul, deputatul ALDE Alexandru Băișanu se judeca cu IPJ Vrancea, care i-a reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km/h în localitate. Decizia a rămas definitivă în luna mai.

De asemenea, deputatul ALDE Adrian Mocanu a rămas fără permisul de conducere după ce, în februarie 2019, a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Ți-a luat poliția permisul de conducere? Doi deputați ALDE vor ca tu să alegi când ți se suspendă

 1. O intiativa foarte buna.
  Nu crapa inima in ei daca alegi intr-un timp limitat cand sa stai pe bara.
  Sa zicem ca treceti peste putin linia continua si politistul va suspenda dreptul de a conduce.
  Luni !!!!
  Si marti trebuie sa plecati in concediu in Grecia, cu bilete rezervate si taxe platite si fara sofer ca ….asta este.
  Daca nu este o incalcare flagranta… nu este accident sau alta chestie extrem de grava, doar ati ajuns la numarul de puncte este normal sa va puteti bucura de concediul platit si muncit un an de zile??????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Ovidiu a fost dotat cu o ambulanță

mar sept. 17 , 2019
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Ovidiu a fost dotat cu o ambulanță performantă. În prezent, Ovidiu este unul dintre primele orașe din județul Constanța în care s-a reușit semnarea unui contract de cooperare transfrontalieră pentru prevenirea situațiilor de urgență şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale. […]

V-ar putea interesa și: