Ți-a luat poliția permisul de conducere? Doi deputați ALDE vor ca tu să alegi când ți se suspendă

 Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu. Foto: cdep.ro
Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu. Foto: cdep.ro

Doi politicieni ALDE care au rămas fără permis au inițiat o lege care spune că șoferii cărora li se suspendă permisul pot alege, în decurs de un an, perioada de suspendare. Legea a fost adoptată tacit de Senat. Asta nu înseamnă însă că este în vigoare.

Termenul pentru dezbatere şi vot în Senat – prima Cameră sesizată în acest caz – s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanţei a fost citită, miercuri, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

„În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat, potrivit Agerpres.

În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu explică că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie.

„La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, se mai arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

În martie 2019, când a depus proiectul, deputatul ALDE Alexandru Băișanu se judeca cu IPJ Vrancea, care i-a reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km/h în localitate. Decizia a rămas definitivă în luna mai.

De asemenea, deputatul ALDE Adrian Mocanu a rămas fără permisul de conducere după ce, în februarie 2019, a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău.

2 comments

 • O intiativa foarte buna.
  Nu crapa inima in ei daca alegi intr-un timp limitat cand sa stai pe bara.
  Sa zicem ca treceti peste putin linia continua si politistul va suspenda dreptul de a conduce.
  Luni !!!!
  Si marti trebuie sa plecati in concediu in Grecia, cu bilete rezervate si taxe platite si fara sofer ca ….asta este.
  Daca nu este o incalcare flagranta… nu este accident sau alta chestie extrem de grava, doar ati ajuns la numarul de puncte este normal sa va puteti bucura de concediul platit si muncit un an de zile??????

Leave a Reply

Your email address will not be published.