Țiganii din Anadalchioi „și-au luat angajamentul” că vor păstra curățenia și că nu vor mai crește cai pe străzi

poliția locală constanța

Țiganii din zona Anadalchioi, municipiul Constanța, au participat, azi, la ecologizarea zonei și „și-au luat angajamentul” că vor păstra curățenia și că nu vor mai crește cai, potrivit Poliției Locale Constanța.

În această dimineață, în intervalul orar 08.00-10.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Veterinară, Direcției Generale de Asistență Socială,RAEDPP Constanța au acționat în cartierul constănțean Anadalchioi, arondat străzilor Intrarea Semănătorului și Intrarea Câmpului, în scopul igienizării și menținerii curățeniei zonei, identificării persoanelor care locuiesc în zonă fără forme legale, precum și pentru verificarea frecvenței școlare a persoanelor minore.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanți din comunitatea de rromi.

„În timpul controlului efectuat locatarii au fost cooperanți și au colaborat cu oamenii legii, luându-și angajamentul de a păstra curățenia în zonă, de a nu crește animale și de a respecta normele de conviețuire și bună vecinătate, în caz contrar vor suporta consecințele legale.”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Unii dintre țiganii din zonă sunt cunoscuți pentru faptul că își lasă caii liberi pe străzi.

Poliția Locală Constanța spune că în zonă au fost facute verificări periodic, iar persoanele fizice s-au conformat măsurilor dispuse de către autorități.

De asemenea, locuitori ai cartierul Henri Coanda și cei de pe strada Semănătorului, precum și reprezentanți din comunitatea rromă, au participat la ecologizarea stadionului Badea Cârțan, alături de politiști locali, reprezentanți ai societății de salubrizare SC Polaris M Holding, lucrători ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primariei municipiului Constanța, Directia Generala de Asistenta Socială, Serviciul de probațiune. În fruntea lor s-a aflat primarul Decebal Făgădău.

De asemenea, în cursul zilei de 04 aprilie 2019, polițiștii locali Constanța au constatat mai multe abateri de la normele legale și au fost aplicate 244 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 43.765 lei.

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 5, în intervalul 14.00-22.00, 14 polițiști locali au monitorizat următoarele străzi și bulevarde din municipiul Constanța: Str.Vârful cu dor, Str.Arcului, Str.Liliacului, str.Nicolae Grindeanu, Str.Democrației, Str.Dunării, B.dul 1 Mai, Str.Petru Cercel, Str.Ana Ipătescu, Aleea Albăstrelelor, Str.Lirei, Str.Meșteru Manole, Șos Mangaliei, Aleea Timonei, Bdul Aurel Vlaicu, etc.

Au fost legitimate 30 de persoane și au fost verificați 14 operatori economici. S-au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.825lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, OUG nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de stare civilă ale cetățenilor români, etc.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.