Țigările electronice nu vor mai fi comercializate pentru minori

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de deputatul PSD, Alfred Simonis, care vizează interzicerea vânzării ţigaretelor electronice minorilor.

Legea, care urmează să fie promulgată, modifică şi completează Legile nr. 201/2016 și nr. 349/2002, cu scopul de a reduce expunerea copiilor şi tinerilor la produsele din tutun.

„Printre măsurile adoptate se numără interzicerea comercializării ţigărilor electronice prin automate și a vânzării acestora către persoanele sub 18 ani. De asemenea, se extinde interdicţia la flacoanele de reumplere pentru ţigări electronice și dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului. Instituţiile de învăţământ sunt obligate să includă în regulamentele proprii măsuri coercitive pentru elevii care nu respectă regulile referitoare la vânzarea, deţinerea şi utilizarea produselor din tutun, inclusiv ţigările electronice și dispozitivele pentru încălzirea tutunului, în incinta acestora.”, a declarat Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Proiectul de lege include, de asemenea, definiţiile ţigaretei electronice și a flaconului de reumplere a ţigaretei electronice, conform legislaţiei europene, evidenţiind un pas important în direcţia protejării sănătăţii tinerilor și a copiilor față de riscurile asociate consumului de tutun și produse asociate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Basilica Cisternă, o atracție pe care nu trebuie să o ratați dacă mergeți în Istanbul VIDEO

Dum mart. 3 , 2024
Unul dintre cele mai spectaculoase atracții turistice in Istanbul este Basilica Cisternă, căreia i se mai spune și „Palatul Scufundat”. Se află în centrul orașului, la circa 150 de metri de moscheea Hagia Sophia. Dacă o vizitați în extrasezon, nu este nevoie de rezervare, pentru că nu sunt cozi la […]

V-ar putea interesa și: