Tinerii social-democrați încearcă să explice de ce alegerile în două tururi „nu înseamnă neapărat un plus de democrație”

Ex foto: Bogdan Cojocaru, președintele TSD (foto: Camera Deputaților)
Ex foto: Bogdan Cojocaru, președintele TSD (foto: Camera Deputaților)

Tinerii social-democrați încearcă să explice de ce alegerile în două tururi pentru primari „nu înseamnă neapărat un plus de democrație”. E drept, nu au spus că înseamnă totalitarism.

Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, crede că alegerile din două tururi vor duce la „compromisuri uriașe”.

„Alegerile în două tururi nu înseamnă că avem neapărat un plus de democraţie, ci presupun ca în multe locuri, formaţiuni politice, care de altfel nu se înţeleg în ruptul capului, să facă alianţe de conjunctură pentru a câştiga primăriile. Urmează apoi alte compromisuri uriaşe pentru a satisface interesele oştilor de strânsură. Totul în dauna comunităţilor locale care vor trebui să deconteze facturile unor demersuri politicianiste”, afirmă liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, într-un comunicat de presă, conform News.ro.

El consideră că asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi arată că PNL şi “stăpânul” Iohannis caută cu orice preţ căderea guvernului liberal şi provocarea de alegeri anticipate.

„Nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor, dar pentru anticipate există bani? Liberalii ar trebui să dea explicaţii celor care i-au votat. PNL n-a câştigat alegerile, şi-a instalat guvernul printr-o lovitură de palat, iar acum liderii liberali îşi dau seama că n-au program de guvernare, că nu ştiu ce au de făcut în ministere şi încearcă să abată atenţia cu manevre politice”, adaugă liderul TSD.

Deputatul social-democrat afirmă că PSD nu se teme de anticipate şi că asumarea răspunderii pe tema schimbării sistemului de vot la alegerile locale va duce la depunerea moţiunii de cenzură.

„Va fi, sperăm, sfârşitul guvernării voastre, domnilor PNL-işti! Nu vă jucaţi cu electoratul român, că nu-i rob pe plantaţia voastră”, mai spune liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

Vă recomandăm și:

Ionuț Rusu: „Eu sunt cel care nu a avut și nu are nicio legătură cu Mazăre”

Cum vrea PNL Constanța să câștige alegerile locale

Vergil Chițac, în drum spre primărie: „Constanța este un oraș care s-a stricat și trebuie reparat”

VIDEO Stelian Ion la Dobrogea TV: „Dreptatea este mai importantă decât 10.000 de euro, dar dreptatea este și primirea unei despăgubiri”

VIDEO Ovidiu Cupșa despre intenția de a candida la Primăria Constanța, PNL, Radu Mazăre și Caritas

Interes sincer sau perdea de fum? Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegeri locale în două tururi

BILANȚ Ce a promis primarul Constanței în alegeri și ce a făcut până acum

Prefectul George Niculescu dă o lecție de transparență și profesionalism

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ludovic Orban: „Dacă la prezidențiale nu ar fi fost două tururi îi aveam președinți în pe Ponta și Năstase”

Sun Jan 19 , 2020
Premierul României și președintele PNL, Ludovic Orban, susține că alegerea primarilor în două tururi este un proces care sporește democrația, oferindu-le cetățenilor dreptul de a-și alege primari care să facă ceva pentru comunitățile lor. „Permite cetățenilor să aleagă mai democratic primarii și întărește democrația. Eu am votat împotriva legii de […]
Ludovic Orban, președintele PNL