TINIMTEX a ajuns o umbră tristă a ceea ce a fost odată

Am ajuns, ieri, la TINIMTEX, târgul de haine și încălțăminte care altădată făcea furori. Nu ca să cumpărăm ceva, ci ca să căutăm un producător de pantofi, Bonton, care a vândut o marfă de calitate foarte proastă (mai multe perechi de pantofi s-au rupt imediat după purtare). Firma nu mai e de găsit în Constanța.

TINIMTEX a ajuns o umbră tristă a ceea ce a fost odată. E organizat într-un colț din parterul hotelului Aurora, într-o singură încăpere. Pe pereții de plastic și pe standurile încropite stau atârnate haine, încălțăminte, într-un gen de comerț care amintește de tarabele de după 1989 din stațiunile de pe litoral.

Din fericire, nu era deloc înghesuială, așa că se putea păstra distanța regulamentară între persoanele prezente.

O doamnă care ieșea puțin nedumerită își întreba soțul: „Asta e tot?”. Dacă soția aruncă o privire, soțul care o așteaptă afară nu va avea timp nici să-și termine țigara.

La un hotel alăturat, Bavaria Blue, e organizat în paralel un alt târg, cu același specific, mult mai amplu. De data aceasta, de către o firmă privată, nu de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură a Constanței (CCINA).

De ce a ajuns TINITEX o umbră tristă? Nu numai din cauza pandemiei, ci din cauza tipului de comerț pe care îl oferă. Se vrea a fi un târg de contractări, dar probabil că 99% din produse erau de vânzare. Devenise, de fapt, un fel de iarmaroc. Constănțenii au evoluat, la fel și comerțul, s-a modernizat. Oamenii vor mai mult atunci când se duc la cumpărături, chiar dacă plătesc mai mult. În multe cazuri, și-au dat seama însă că produsele din magazinele clasice sunt mai ieftine. Despre calitate, ce să mai vorbim. Și mai e ceva: garanția oferită. Marile magazine îți oferă posibilitatea de a returna produsul, dacă nu e conform sau nu-ți place. La TINIMTEX, dacă ai cumpărat, nu mai poți da de acel comerciant cu luni sau chiar cu anii.

Nu uitați zicala aceea deșteaptă: „Sunt prea sărac să-mi cumpăr un lucru ieftin.” Cam așa e și cu acest târg.

Vă recomandăm și:

Camera de Comerț Constanța: parcare gratuită și goală, mașinile instituției, lăsate la întâmplare

Afaceri în vreme de coronavirus. CCINA Constanța cere până la 2.800 de lei pentru eliberarea unui aviz de forță majoră

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

2 comentarii

  • Si nu in ultimul rand, preturile….

  • Din păcate, noi, ca producători veniți de la sute de km am fost concurati de comercianți locali cu marfa de bazar, făcută în China, aceeași marfa care se găsește toată vara prin tonete de pe litoral.
    Tot din păcate cumpărătorul nu este educat sa caute calitate ci doar preț mic.
    Este adevărat, târgul a fost un fiasco…

Leave a Reply

Your email address will not be published.