Tit-Liviu Brăiloiu, senator din partidul condus de Felix Stroe, vrea să controleze informația de pe Facebook

Tib brailoiu

Tit Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța

Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța, a ridicat, marţi, problema ameninţărilor pe reţelele de socializare la adresa cetăţenilor motiv pentru care a lansat în discuţie în cadrul Comisiei de Apărare necesitatea unei legislaţii.

Ministrul Carmen Dan i-a răspuns că acesta poate fi un subiect serios.

Vă recomandăm și: Senatorul Tit-Liviu Brăiloiu ceartă presa pentru că nu laudă realizările PSD

În cadrul Comisiei de Apărare din cadrul Senatului care a avut loc marţi, senatorul Liviu Brăiloiu a adus în atenţia membrilor şi ministrului de Interne Carmen Dan problematica ameninţărilor din spaţiul virtual şi necesitatea creării unui cadru legislativ care să permită autorităţilor luarea unor măsuri.

„Din informaţiile care circulă pe diverse reţele aflăm că au existat 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală în timp ce noi facem tot felul de legislaţii referitoare la combaterea terorismuui, la spălarea banilor. Paralel există aceste conturi, 140.000 de conturi care nu au niciun control. Tot pe Facebook, pe aceste conturi, nu ştiu dacă sunt reale sau nu apar tot felul de ameninţări, incitare la tot felul de agresiuni, apar indivizi care se pozează cu pistoale, cu puşti şi vroiam să vă întreb, serviciile de specialitate ale MAI acţionează în vreun fel?” a declarat senatorul Liviu Brăiloiu.

Vă recomandăm și: Cine este consilierul județean PSD care îi face ”PUTORI” pe cei care ies în stradă

Acesta i-a adresat ministrului de Interne o întrebare cu privire la necesitatea modificării legislaţiei.

„Că de altfel de la Direcţia Arme, Muniţie, Explozivi la o anumită iniţiativă a mea în ceea ce privea numărul cartuşelor deţinute în mod legal de un deţinător legal de armă am avut o poziţie foarte dură, dar vreau să ştiu dacă acel serviciu se sesizează când diverşi indivizi se pozează pe Facebook şi ameninţă politicieni, cetăţeni, cu armele? Credeţi că se impune necesitatea unei legislaţii care să reglementeze şi aceste reţele sociale în sensul de a controla conţinutul lor?”, a întrebat Liviu Brăiloiu.

Vă recomandăm și: Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

Răspunsul lui Carmen Dan nu a întârziat să apară: “Evident că legislaţia actuală nu acoperă toate aceste nevoi şi eu cred că este absolut necesar să facem o evaluare în aşa fel încât să acoperim cadrul juridic pentru a putea fi pregătiţi să luăm măsuri serioase împotriva tuturor aspectelor pe care dumneavoastră le-aţi enunţat. Da, persoane cunoscute sunt în atenţia structurilor de ordine publică şi cele de cele mai multe ori fac obiectul unor dosare penale însă de aici până la a preîntâmpina toate aceste aspecte inclusiv cele menţionate de dumneavoastrăî referitoare la modul în care ne exprimăm şi modul în care se ameninţă în spaţiul online”.

Ministrul a dat exemplul mesajelor prin care protestatarii erau îndemnaţi să fure pistoarele forţelor de ordine.

“Mesaje şi de genul îndemnului de a lua armele de la brâu jandarmilor şi de a-i împuşca în cap. Eu cred că analiza trebuie una serioasă şi făcută nu numai la nivelul MAI ci a tuturor celorlalte instituţii care intră în sfera de siguranţă, inclusiv la nivelul societăţii civile. Este un demers pe care noi avem disponibilitatea să îl facem”, a mai spus Carmen Dan.

Aceasta vrea şi schimbarea legii privind adunările publice, astfel încât organziarea protestelor să fie făcută după nişte reguli clare, în condiţiile în care, în ultimii doi ani au avut loc sute de mitinguri neautorizate.

Conducerea PSD Constanța, partid condus de Felix Stroe și Decebal Făgădău, nu a luat, până acum, nicio poziție referitoare la declarațiile lui Tit-Liviu Brăiloiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.