Toamnă caniculară. Un val de căldură din Sahara ajunge în România

Un val de căldură din Sahara va acoperi România. În unele zone, precum lunca Dunării, se vor înregistra până la 35 de grade Celsius.

Astfel, regimul termic va fi mai ridicat cu 8 – 10 grade față de normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei.

O dată cu aerul tropical, peste România va sosi și un transport de praf saharian. Acest praf saharian nu va pune probleme, doar că pe parcursul zilelor de joi şi vineri vom vedea de un răsărit şi apus „roşiatic”.

Nu sunt excluse nici furtunile violente şi ploile însemnate cantitativ. De asemenea, în vest și centru, unde aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, vorbim şi de intensificări ale vântului cu viteze de peste 60-80 de kilometri pe oră. Spre final de săptămână temperaturile vor scădea în toate regiunile, iar vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse şi descărcări electrice în vest, nord, centru şi pe arii mai restrânse în rest. Cantităţile de apă vor fi  însemnate şi izolat condiţii de grindină.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Prețul benzinei s-a prăbușit. Cât a ajuns să coste. Motorina este sensibil mai scumpă

Thu Sep 15 , 2022
Prețul benzinei a scăzut puternic în ultimele zile și a ajuns azi, 15 septembrie, aproape de pragul de 7 lei. Motorina este în schimb sensibil mai scumpă. OMV a ieftinit azi puternic benzina și motorina, la două zile după precedenta modificare de preț. Prețul la o stație din Constanța a […]

V-ar putea interesa și: