Toate barajele din județul Constanța vor fi verificate de specialiști

În urma hotărârii din 03.10.2022 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind dispunerea măsurilor necesare verificării tehnice a calității construcției și siguranței exploatării barajelor aflate pe teritoriul României, specialiștii din cadrul A.N. „Apele Române” vor efectua o acțiune complexă de verificare a acumulărilor din categoria de importanță C și D, indiferent de deținător.

La nivelul ANAR și ABA s-au constituit 115 echipe alcătuite din personal INA/IBA/ITA și Exploatare Lucrări Hidrotehnice. 230 de specialiști înzestrați cu logistica necesară vor verifica în teren atât barajele de categorie C și D administrate de autoritățile publice centrale sau locale, cât și pe cele administrate de agenți economici. Aceștia sunt angrenați cu precădere în verificarea stadiului reglementării privind siguranța în exploatare, modul de îndeplinire a măsurilor stabilite prin expertize și inspecții tehnice, existența actelor de reglementare și respectare a acestora, precum și starea tehnică a lucrărilor hidrotehnice.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente cu urmări nedorite la nivelul comunităților locale, vor fi verificate 2025 de baraje. Dintre acestea, 321 se află în administrarea A.N. „Apele Române”, iar celelalte 1704 de baraje se află în administrarea S.C. Hidroelectrica S.A., a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, a autorităților publice sau a altor deținători. Din totalul celor care vor fi verificate, 57 de baraje sunt amplasate pe teritoriul administrat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral dintre care 37 administrate de ABADL, iar restul de terți. Acțiunea se va finaliza până la data de 20 noiembrie 2022 cu un raport de sinteză ce va furniza o imagine actualizată a stării construcțiilor încadrate în categoriile de importanță C și D.

Raportul va cuprinde măsurile ce se impun pentru exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice și va fi înaintat Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne.   

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Consens în coaliție pentru spațiul Schengen. Felix Stroe, PSD: „Se știu interesele economice și frustrările (unele legate chiar de portul Constanța) ale unora”

Thu Oct 6 , 2022
Senatorul PSD Felix Stroe, președinte al Organizației Județene PSD Constanța, a transmis că este în asentimentul europarlamentarilor români, indiferent de culoarea politică, în ceea ce privește subiectul aderării României la spațiul Schengen. „Bătaia de joc la adresa României, în privința aderării la spațiul Schengen, trebuie să înceteze!”, a declarat acesta. […]