„Toate pânzele sus!” – concurs național de navomodele și artă vizuală la Medgidia

Astăzi s-a dat startul la Concursul Național de Navomodele și Artă Vizuală pentru Copii „Toate pânzele sus!” și la Campionatul Național de Navomodele Viteză și Evoluție, care se desfășoară la Medgidia în perioada 12 – 16 august 2015. Evenimentul aduce împreună copii și cadre didactice din zece județe, iar programul celor cinci zile este unul deosebit de interesant atât pentru participanți cât și pentru cei care doresc să afle mai multe despre navomodelism. La deschiderea oficială au participat toți copiii și cadrele didactice implicate în proiectul care se află sub bagheta Ioanei Dumitru, profesor coordonator al Clubului Copiilor Medgidia.

Concursurile sunt organizate de Clubul Copiilor Medgidia – structură a Palatului Copiilor Constanța, în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia, Federația Română de Modelism și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Prilejuit de Ziua Marinei Române, proiectul angrenează atât copii, care și-au expus machetele de nave la deschiderea evenimentului, cât și cadre didactice, pentru care se va organiza o sesiune de comunicări și referate cu tema „Rolul activităților extrașcolare în dezvoltarea personalității copilului”.

Programul evenimentelor este unul încărcat și include etape de campionat pentru seniori și copii, probe de navigație, un atelier de lucru pentru copii,  alături de membri ai Ligii Maiștrilor Militari de Marină, organizat la Muzeul Marinei, unde cei mici vor învăța să facă noduri marinărești și vor vizita expozițiile de obiecte și tehnică militară. În program este inclusă și participarea la festivitățile dedicate Zilei Marinei de pe faleza din Constanța, unde vor avea ocazia să urce la bordul Bricului Mircea, navă pe care am întâlnit-o în miniatură, la expoziția organizată astăzi și realizată chiar de copiii de la Clubul Copiilor din Medgidia. Pentru divertisment, copiii vor merge într-o excursie în Bulgaria, o vizită la Delfinariu și vor lua lecții de înot.

Campionatul Național de Navomodele de Viteză și Evoluție pentru juniori și seniori conține 10 clase de concurs, și se va desfășura la o pescărie privată din Medgidia. „Datorită navomodeliștilor experimentați care concureză zilele acestea, copiii care sunt la început de drum în acest sport, vor putea primi informații de valoare de la campionii naționali, europeni și mondiali, ceea ce îi va ajuta să avanseze spre performanță” a declarat Ioana Dumitru, organizatoarea evenimentului de la Medgidia.

Duminică, începând cu orele 09:00, va avea loc încheierea proiectului și festivitatea de premiere.

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Agenți economici avizați pentru debranșare

mie aug. 12 , 2015
Pentru perioada 17 – 20 august 2015, 29 agenți economici din Constanța au fost avizaţi pentru debranşare din cauza datoriilor de peste 20.000 lei către S.C. RAJA S.A.. Datornicii pot rămâne fără apă potabilă dacă în termen de cinci zile de la avizare nu şi-au achitat restanţele. Puteți urmări Constanța […]

V-ar putea interesa și: