Toate platformele de gunoi din Constanța, modificate pentru a colecta selectiv deșeurile

platforme gunoi constanța selectare colectivă
Un angajat al companiei de salubritate Polaris la una dintre platformele unde se poate arunca selectiv gunoiul

Toate platformele de gunoi din constanța, modificate pentru a colecta selectiv deșeurilor, adică în două categorii: deșeuri reciclabile și deșeuri menajere.

Lucrările au fost executate deja în zona centrală, zona peninsulară, cartierele Tomis I și Tomis II, se lucrează în Tomis III și Faleză Nord și vor fi realizate în toate cartierele orașului, la toate cele 389 de platforme.

Măsura este luată de Primăria Constanța pentru a ne încadra în țintele de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare și pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

A început să fie implementată din ianuarie 2019, însă la capitolul colectare selectivă a deșeurilor Primăria Constanța a făcut primele demersuri în anul 2008. Mai exact, încă de atunci funcționează un sistem de colectare selectivă pe trei fracții. În câteva zone cu blocuri din municipiu Constanța au fost montate containere de tip iglu cu o capacitate de 2,5 mc, astfel: 175 de containere albastre pentru hârtie și carton, 175 galbene pentru plastic și metal și 27 verzi pentru sticlă.

Colectarea selectivă a deșeurilor din acele containere se realizează cu ajutorul a șapte autogunoiere special destinate în acest sens. Deșeurile colectate selectiv și sortate sunt transportate la stația de sortare unde sunt predate în vederea valorificării.

Primăria vă recomandă să separați deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Toate platformele de gunoi din Constanța, modificate pentru a colecta selectiv deșeurile

  1. Varianta cea mai buna ar fi fost, sa se asigure containere colorate pentru colectare selectiva plastic, hartie, sticla si resturile nereciclabile.
    In zona noastra s-au montat acest model de containere: http://www.cosuri-pubele.ro/containere-deseuri-selective-1100l.html, desii nu sunt la fel de rezistente ca cele din metal ajuta la o colectare mai buna a resturilor. Locatarii au inteles inca de la inceput importanta colectarii selective si costul de ridicare a gunoiului a scazut ca urmare a aruncarii separate a hartiei, plasticului si sticlei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UPDATE FOTO/VIDEO BREAKING NEWS Accident aviatic la Tuzla. Copilotul a murit!

joi feb. 21 , 2019
UPDATE ora 17.00 Copilotul avionului a murit, au declarat medicii de la Ambulanță. Pilotul a scăpat cu viață, dar are traumatism cranio-cerebral, traumatism abdominal și fracturi de membre. Un accident aviatic a avut loc joi după-amiază, în jurul orei 16.00, în zona aerodromului Tuzla. O aeronavă civilă de mici dimensiuni, […]
accident aviatit tuzla decedat 21 februarie 2019

V-ar putea interesa și: